Ik zag dat Zwart Licht een nieuw nummer had uitgebracht en toen kwam ik weer in een fase waar ik constant ging luisteren naar deze Nederlandse hiphop formatie.
Zwart Licht bestaat uit Akwasi, Hayzee en Leeroy. Hayzee zorgt voor alle beats en Akwasi zorgt samen met Leeroy voor de teksten. Zwart Licht is opgericht door Akwasi en Hayzee. In 2007 is het allemaal begonnen.
Een jaar later kwam er meer bekendheid en weer later in dat jaar tekenden ze een contract bij het grote hiphop label Top Notch. Dat was eigenlijk dé start. Het album ‘Bliksemschicht’ kreeg veel aandacht en de carrière van de heren ging toen echt los.
2 jaar later, in 2010, is ‘No Juju’ uitgekomen en weer later een derde album; ‘Leeroy Draait Door’. Daarna werd het tijd voor Akwasi om eens solo verder te gaan. Hij heeft een project gedaan, een album gemaakt, met teksten geïnspireerd door Bram Vermeulen. Een soort oeuvre, eerbetoon. ‘Dorst’ is wellicht wel het meest bekende nummer.

Maargoed. Zwart Licht dus. Ik ben zeer zeker een liefhebber en heb de eerste 2 albums héél vaak gedraaid. Daarom wil ik ook ‘Vanaf Nu’ als classic erin gooien. Allereerst, de beat is echt monsterlijk. Zoveel power en je voelt meteen de urgentie en drang om dit nummer hoe dan ook hard aan te zetten en de speakers te laten trillen. Maar dan de tekst.
Zoals zelf al op de website van Top Notch staat: ‘Zwart Licht staat voor al het zwarte dat in een goed daglicht geplaatst wordt. Zwart Licht staat voor tegenstrijdigheid.’
Dat is zeer zeker te horen op ‘Vanaf Nu’.

Tijd om gewoon te gaan luisteren en helemaal volledig in te gaan op deze classic van Zwart Licht.

Vorig artikelMilky Chance – Cocoon
Volgend artikelVancouver Sleep Clinic – Someone to Stay

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in