Goed plaatje hoor!

Afgelopen vrijdag had Ziggy Splynt de release van hun nieuwste pareltje: ‘Carcas Feeder’. Voor wie Ziggy Splynt niet kent, even terug in de tijd. Het is een drietal bestaande uit Bart Huskes, Isidor ten Hooven en Aron Smit. Vorig jaar hebben ze een EP uitgebracht, ‘& Procreate’, en wellicht hebben jullie deze ook op CamielMusic gezien. Qua sound is het allemaal bombastisch, dynamisch en groots. Goede alternatieve rock.
Het geluid van de gitaren en drums komt altijd goed naar voren en zorgt er ondertussen ook voor dat er een eigen sound wordt ontwikkeld.

Tijd om die single te checken! ‘Carcas Feeder’ begint meteen bombastisch en heeft een wat elektronisch geluid door wat toetsen maar uiteraard neemt de rauwe stem van Bart Huskes het dan over. No mercy is het credo. Knallen, energiek zijn maar toch ook weer zorgen voor een spannende opbouw naar het slot: rond 2:15 dampt alles even in om de laatste 30 seconden nog alles te geven. Naar het schijnt is het een nummer met een verhaal over ongeloof, liefde en leegte. Dat hoor en voel je. Je voelt namelijk de urgentie, de power, de kracht die nodig is. Je kunt niet stellen dat er is stilgezeten om dit nummer te ontwikkelen.
Het is overigens geproduceerd door Guido Aalbers (oa. Muse & Coldplay), dus dat is absoluut geen half werk. Tevens kan ik me nog de vorige EP herinneren en daar kwam zeker Muse in overeen, dus ik snap de link. Nu hebben ze die bombast van Muse gehouden maar een heerlijk eigen sausje overheen gegooid, zoals al eerder aangegeven.

Tijd voor wat muziekjes, tijd voor Ziggt Splynt.

Vorig artikelNana Adjoa – Carmen
Volgend artikelJust Jack – Starz In Their Eyes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in