Holy shit!

Man, soms kom je toch goede nummers tegen! Ik zeg met opzet nummers want weet niet meteen of de artiest in kwestie de man zelf is die alles doet maar het gaat in ieder geval om Yungblud. Dat is uiteraard niet zijn echte naam. Hij heet Dominic Harrison, is pas 19 jaar en komt uit Doncaster. Dat zijn ster heel snel rijzende is, is wel duidelijk. Het is namelijk bekend geworden dat hij zijn skills mag laten horen & zien op Eurosonic in januari in Groningen. Dan heb je denkelijk wel iets in je mars!
Dit is niet zijn debuutsingle, hij heeft in een eerder stadium al 2 andere tracks uitgebracht. ‘I Love You, Will You Marry Me’ en ‘King Charles’ hebben net zo’n sound als ‘Tin Pan Boy’.

Om maar te starten: aanstekelijk, hoog tempo, energiek en alles met een gedachte gedaan, daarnaast is de stem van Dominic heel erg opvallend. Daarbij lijkt het alsof hij wel een beetje een attitude heeft als een rapper (maar ook zeker soms zo klinkt!). Maargoed. Hij is ook heel goed opgevoed: zijn opa had een vintagewinkel waardoor hij veel luisterde naar jaren 70 muziek zoals The Beatles, The Jam, Bob Dylan en The Clash. Nu kun je zijn eigen sound wel een beetje vergelijken met Jamie T of misschien wel met de Arctic Monkeys. Anyway, hij doet nu alles combineren! Hij zorgt ervoor dat de teksten ook zeker wel wat provocerend, politiek geladen zijn en muzikaal is het gewoon van nu: strak, goed en opvallend!
De kans is zeer groot dat de wereld binnenkort heel veel van Yungblud wilt weten, horen en zien.

Tijd voor muziek! Check en onthou deze naam.

Vorig artikelFlying Horseman – Reverie
Volgend artikelKah Lo – Fasta

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in