Unieke sound!

Van origine zijn wij (Yin Yin en CamielMusic) provinciegenoten. Maar het absolute grote verschil is wel dat deze Maastrichtenaren juist enorm de wereld over gaan en ik mag blij zijn met wat landelijke bekendheid. Hoe dan ook, ik vind het echt mega vet wat ze maken! De term Thaichedelische muziek is fantastisch en als je het wilt uitbreiden kun je ook zeggen:
Zuid Oost Aziatische psychedelische pop, funk, disco grooves en elektronische muziek. De band bestaat uit vaandeldragers Kees Berkers (drums, percussie, synths) & Yves Lennertz (gitaar, phin, bass, orgel, synths & vocals). Verder draait het om Robbert Verwijlen (orgel & synths) en Remy Scheren (bass). Hun debuutplaat is pas gedropt en dat was ‘The Rabbit That Hunts Tigers’.

Op dat album staat ook het nummer ‘Thom Kï Kï’. Overigens is dit album ondertussen een collectors item aan het worden. Want de speciaal uitgebrachte gekleurde vinylplaten zijn gewild! Maargoed, dat terzijde. Nu dat nummer. Het is een nummer met een spannende opbouw wat overigens niet nieuw is voor Yin Yin. Met heerlijke Aziatisch invloeden wordt gestart en kabbelt deze eventjes door. Smooth. Het is misschien niet het nummer wat de meeste energie brengt of geeft maar wel eentje die Yin Yin in zijn puurste vorm kan weergeven. Die bepaalde funk voel je, natuurlijk de phin die je hoort maar ook de psychedelica die je helemaal voelt. Spannend is net zo’n term die bij dit nummer hoort. Soms het fijne en tevens pure orgel geluid wat je hoort. Zoveel variatie! Yin Yin is een band wat net zoals My Baby waarschijnlijk meer furore maakt in het buitenland dan in ons eigen land, terecht overigens. Maar ik zal ze zeker op mijn radar blijven houden!

Let’s go Asian!

Vorig artikelDarlyn – 10 Dollar Smile
Volgend artikelJack Garrat – Time

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in