Good To Have Them Back!

Nou, misschien ken je de band nog! Maar de kans ook zeer zeker aanwezig dat het je niets zegt. Het gaat om Yellow Pearl, een band uit Apeldoorn. Ze namen in 2008 een pauze maar zijn niet in stilte helemaal gestopt! Ze zijn alive and kicking en spelen ook weer! De ‘See You Again Tour’. Maar voordat ik allemaal dingen over die nieuwe track ga vertellen hoor ik je denken… Maar waarvan zou ik ze eventueel moeten kennen?? Nou, ze hebben in 2004 een kneiter van een track uitgebracht: ‘For You And Me’. Die heb ik echt helemaal grijs gedraaid. Met datzelfde nummer hebben ze ook overigens meegedaan aan het Nationale Songfestival. Niet gewonnen en dat is maar goed ook denk ik.

Maar na die lange pauze zijn de heren dus weer terug in de muziekwereld! Yellow Pearl bestaat uit vijf leden: Emiel Pijnaker is de leadzanger en drummer, Robert E. James speelt op de toetsen en backing vocals, Sander Keuls is de bassist, Viktor Beekman speelt gitaar & Hendrik de Vries doet hetzelfde!
Het is wel ietwat anders qua sound als bijvoorbeeld ‘For You And Me’ maar dit nummer is wel heel zomers! Dus past wel nu in deze periode. De stem van Emiel is daarentegen nog altijd enorm herkenbaar.
Ik ben blij toch weer van ze te horen: het is funky, uptempo en heeft zoals gezegd een zomers
e invloed!

Niet voor niets dus ook mijn Pick Of The Week. Yellow Pearl!

Vorig artikelWHITE – One Night Stand Forever
Volgend artikelMr Jukes ft. Charles Bradley – Grant Green

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in