Wauw… Een harp!

Ik zal maar meteen verklappen… Dit is geen snoeiharde rock! Logisch, ik zei het al: een harp!
Het gaat hier ook niet om een enkel individu, het is een gezelschap bestaande uit drie personen; Wouter Mol op gitaar en zang, Maartje Gilissen op harp en Margot Kersing op viool. Camiel, ga je nu over klassieke muziek schrijven?? Nee hoor. Maar het heeft wel mooie invloeden ervan.
Het is mooie, aangrijpende muziek waar je echt naar moet luisteren! Niet even op play drukken en ik ga ondertussen stofzuigen…..

Zoals gezegd, een trio. Ze hebben in 2016 de eerste prijs gewonnen van Sena Grote Prijs van Rotterdam in de categorie singer songwriter. In het jury rapport stond dat de composities verrassend waren en vol mooie melodieën zat. Dan kom ik dus bij hun single: ‘Ran Away From Distance’.
Het begint heel puur, heel rustig, heel fragiel. Mooi met de harp en rustige zang om ook de viool erin terug te horen. Een verhaal wordt verteld. Zoals gezegd, je moet er naar luisteren. Langere noten worden gebracht en je voelt dat er meer begint te ontstaan in het geheel. Het wordt wat meer krachtig en het is als een rivier… Als je erin valt kom je er niet zo snel meer uit. Hier ook, de gitaar wordt krachtiger en je voelt de urgentie.
Toch komt er ook weer rust in en eindigen weer we weer met het pure, rustige, breekbare geluid.

Zoals te lezen is…. Het is een avontuur! Op 8 april zal de gehele EP worden uitgebracht met waarschijnlijk ook zeer veel van deze prachtige stukken. Ja, het zijn stukken. Geen simpele nummers.
Dus pak nu even de tijd en luister naar Wouter Mol!

Vorig artikelMoon Duo – Sevens
Volgend artikelSoulwax – Missing Wires

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in