Fraaie kennismaking

Met nieuwe artiesten kennis maken is vaak het leukst wat er is. Zo ook nu weer. Wouter Maryne is een singer songwriter uit Utrecht die ondertussen toch best al wat jaartjes ervaring heeft. Vanuit een band formatie, Sailing To Suez, heeft hij op een gegeven moment de keus gemaakt om ook solo muziek te maken. Nadat in 2017 al een EP werd gedropt en op veel plaatsen heeft gespeeld, kon hij het buitenland ook afstrepen. Maar hij heeft niet stil gezeten want het werd tijd voor nieuw werk. September 2019 ging hij het avontuur aan in Berlijn om te studeren én leven. De ideeën die al lagen, zijn daar uitgewerkt. Het is gewoonweg een feit dat voor veel artiesten Berlijn een plek is waar men zeer creatief kan zijn. Dit is dus één nummer!

‘Big Street’ heeft de titel en dat is ook al met een bepaalde gedachte. Hij bivakkeerde in de buurt rondom Warschauerstrasse in Friedrichshain (een zeer grote en belangrijke straat) en zo werd dit ontwikkeld. Verder heeft hij het opgenomen in een voormalig DDR radiogebouw, Funkhaus. 
Hoewel het natuurlijk nog hele pure singer songwriter muziek is, voel je wel die Berlijnse invloeden. Dat komt mede doordat hij heeft gewerkt met technoproducer Barak Shem-Tov en dus ook enkele typische elektronische elementen bevat. Dat is heel subtiel gedaan, voegt iets extra’s toe en doet absoluut niets af aan de eigen stijl van Wouter. Melancholisch, rustig maar wel intrigerend en de dikke vier minuten zijn daardoor zo voorbij. Nogmaals, leuk kennis maken zo. 

Vorig artikelThe Hunna – I Wanna Know
Volgend artikelKing Gizzard & The Lizard Wizard – Honey

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in