Treurig….

Foto: Jonny Ladeur

Ik dacht dat ik weer een bandje had gevonden waar ik het lange tijd mee kon volhouden maar nee. En toevalligerwijs is het ook weer een Belgische band wat stopt. Ik maakte eerst kennis met PAON en pas geleden met Wooly Mammoths: instant geniaal. Maar even geleden maakte deze Brusselse band (terwijl ze eigenlijk uit Lanaken komen) bekend dat ze gaan stoppen als Wooly Mammoths zijnde. ‘Waterslide’ was mijn kennismaking en heb daarna zoveel mogelijk proberen te luisteren en heb ze gelukkig ook 1x live kunnen zien, Transformer festival in Maastricht.

Wooly Mammoths staat voor psychedelica maar dat in een hele vrolijke zin. Nét iets anders dan de die hard bands: dromerige stemmen en een gitaargeluid wat heel tof is. Natuurlijk proef je Tame Impala maar dat is alleen maar een compliment. Het rustige begin is prettig maar vervolgens komt er veel meer tempo in de track en ook veel meer passie erin. Een fijn deuntje richting refrein maakt het feest compleet. Misschien is dit nog wel beter dan hun meest bekende track, ik baal daardoor nóg meer dat de heren stoppen.
Laat dit nummer maar goed op repeat staan en dan extra hard genieten want dit zal dan toch echt hun laatste wapenfeit zijn….

Wooly Mammoths, onthou die naam, ondanks hun korte geduurde faam.

Vorig artikelPink ft. Eminem – Revenge
Volgend artikelIntroductie Dossier Dutchies

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in