Heeft niet iedere ‘muziekgek’ wel eens van die wilde gedachtes? Over hoeveel bands er zouden zijn met iets hetzelfde onderwerp in de bandnaam? Of wellicht wel veel gelijke onderwerpen als titel? Er zijn best wel wat leuke lijstjes voorbij gekomen maar het was ook al eventjes geleden. Gisteren was het dus weer zover, een rare kronkel in m’n hoofd en wilde het hebben over wolven. Er zijn er genoeg! Hier een top 5, ben nu al benieuwd welke jullie zullen aanreiken.

Wolfmother.
Zeg je Wolfmother, zeg je ‘Woman’ of hoge stem. Dát blijft hét nummer voor deze Australische formatie. In 2000 gestart, 2004 deal getekend, mega monsterhit gescoord in 2006, uit elkaar gegaan in 2013, 2016 weer bij elkaar. Het is een rollercoaster eigenlijk qua bestaan maar hun hardrock met de kenmerkende zang Andrew Stockdale is altijd herkenbaar.

Oscar And The Wolf.
Deze Belgische formatie rondom Max Colombie heeft enorm veel furore geboekt alhoewel dat wel eventjes tijd nodig heeft gehad om te landen. Hun debuutalbum ‘Entity’ stamt uit 2014 en staan geniale tracks op, opvolger ‘Infinity’ was een groeier. Mede door de stageperformance van Max, maakt Oscar And The Wolf live altijd veel indruk en laat iedereen dansen.

Wolf Alice.
Dat ik nog nooit iets over deze Britse formatie geschreven heb, vind ik vreemd. Er staat zelfs een album in de kast bij mij. Hoe dan ook. Vanuit een akoestische setting in duo formatie naar alternative rock in kwartet. Door het tweede album ‘Visions of a life’ hebben ze flink meer aandacht gekregen. Het is nu echter (helaas) lang wachten op het vervolg..

Steppenwolf.
Zou deze band niet de meest geniale track hebben gemaakt voor ‘on the road’? Het nummer ‘Born To Be Wild’ is in 1969 uitgekomen en ik heb zo’n vermoeden dat nog steeds iedereen deze graag luistert als er over de lang uitgestrekte wegen worden getrokken. Deze Canadezen hebben een lange, succesvolle carrière gehad: van 1961 tot 2018!

WolfBox.
Ook de regio moeten we ondersteunen wanneer dat kan. En zie hier! WolfBox is een duo bestaande uit zanger/gitarist Mike Jeukens en drummer Max Verboeket. Uiteraard zijn er meerdere tweemans formatie als voorbeeld, toch… Dit is garagerock formatie met een fantastische gitaar inbreng en harde drums. Uiteraard ook omlijst met blues en stoner elementen.

Vorig artikelEelke – Leech
Volgend artikelClassic Water – Living Likeness

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in