Zeer eigen geluid!

Het is niet zo dat de band Wild Nothing uit het niets opeens op komt duiken. Deze Amerikaanse band bestaande uit frontman Jack Tatum, Nathan Goodman (gitaar), Jeff Haley (bass), Matt Kallman (toetsen) & Elroy Finn (drums) is al bezig sinds 2009! Desondanks kende ik ze (nog) niet. Ondertussen hebben ze 3 albums uitgebracht en 2 EP’s. Het vierde album, ‘Indigo’, komt deze week nog uit dus het is wel een mooi moment om wat online te zetten!
Zoals gezegd, dit zijn Amerikanen en qua sound is het een mix van dreampop, shoegaze en indie. Best wel een eigen sound. Laten we maar eens naar dat nieuwe nummer luisteren!

‘Canyon On Fire’ zal dus ook op het nieuwe album terecht komen en het begint best wel experimenteel en sferisch. Vervolgens ontstaat er een ritme wat heel erg meeslepend is en de gitaar scheurt er goed door heen. De stem van Jack Tatum is net zo dromerig en dan weet je inderdaad dat het een soort dreampop is. Zeker vanwege het typische geluid van de ritmische gitaar. Je wordt op een of andere manier wel meegenomen door de sound, het is speciaal. Absoluut niet saai te noemen, het blijft spannend en wilt blijven luisteren. Het dromerig met het shoegaze achtige, een heerlijke combi! Natuurlijk moet je er van houden maar de kans is zeker wel aanwezig dat velen dit kunnen appreciëren als je van experimentele muziek houdt die goed in elkaar steekt!

Vorig artikelRazorlight – Japanrock
Volgend artikelNothing But Thieves – Forever & Ever More

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in