Nieuw & onbekend maar lekker!

Ik heb het al eens vaker gezegd… Helaas kan ik niet alles horen, vinden, zien. Dus soms is het wel eens dat een band of artiest later op de radar komt van CamielMusic. Maar ALS ie er dan ook is…. 😉
Dat geldt voor de volle 100% voor WHITE, een Schotse band wat in mei van dit jaar hun album heeft uitgebracht. Dat album heeft overigens dezelfde titel als mijn review van de single. Maar dat terzijde. De band heeft 5 leden: Leo Condie als zanger, Hamish Fingland is de gitarist, Chris Potter speelt ook gitaar, Lewis Andrew speelt basgitaar & Kirstin Lynn is de drumster van het geheel!
In Schotland hebben ze al Franz Ferdinand en Django Django maar je kan daar heel snel ook WHITE aan toevoegen. Met hun mix van rock, funk en pop is het een band waar je bijna niet omheen kan! Daarom gooi ik ze natuurlijk ook op mijn site.

‘One Night Stand Forever’ is een track die ook heel lekker in het gehoor ligt. Vanaf de eerste seconde klinkt heel vertrouwd maar ook heel eigen. Het heeft invloeden van zoveel verschillende stijlen dat je ook absoluut niet weet waar je ze nou echt precies moet plaatsen. Het is wel zeer zeker dat je Franz Ferdinand erin terug hoort maar de stem van Leo Condie is wel uniek mijns inziens. Ook de tekst is wel apart te noemen: ‘Love Yourself, Touch Yourself’. Anyway, ik ben van mening dat dit wel een band kan zijn die verder kan komen dan alleen in Schotland en dat moet ook wel enigszins lukken. Het album is uitgekomen bij Gentlemen Recordings en die zitten dan weer in Nederland! Mooi dus.

Vorig artikelInterview Navarone: ‘We willen steeds verder en verder en experimenteren ook zeer zeker’
Volgend artikelYellow Pearl – Temptation

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in