Ik ga niet teveel erover vertellen behalve dat ik deze top5 weer heel erg toepasselijk vind voor wat er de afgelopen dagen eigenlijk allemaal boven ons heeft gespookt. Bijna alles wat mogelijk is qua weersomstandigheden. Uiteraard maken muzikanten nummers die eventueel daarover gaan. Vaker als een metafoor dan daadwerkelijk over bijvoorbeeld wind. Desondanks fijne nummertjes!

Prince – Purple Rain.
Deze geniale gek heeft moeilijk veel hits gemaakt maar ‘Purple Rain’ is 100% zeker een van de grootste. Helaas heeft hij ons vorig jaar verlaten dus moeten we wel een eerbetoon erin houden. Alhoewel ik nog nooit paarse regen heb meegemaakt staat de term ‘regen’ duidelijk in de titel. Naar het schijnt kan purple rain worden gezien als metafoor voor: de hemel. Lekker spiritueel zoals de kleine held ook was!

De Staat – Let It Snow.
Toepasselijk? Uiteraard! Omdat het weer zo vervelend is en omdat de donkere dagen voor kerst er weer aan zitten te komen mag de sneeuw niet ontbreken in dit rijtje. Ook hier zijn heel veel tracks met sneeuw erin gemaakt maar dit is wel echt heel winters! Ik ben anders dan anderen.. Dus een te gekke cover van De Staat.

AC/DC – Thunderstruck.
Tja, AC/DC heeft heel veel nummers gemaakt en toevalligerwijs is ‘Thunderstruck’ ook nog een hit geworden! Uiteraard is deze hardrock band pas geleden nog in het nieuws gekomen vanwege het overlijden van Malcolm Young, de gitarist en oprichter van AC/DC. Wist je dat AC/DC dit betekent? ‘alternating current/direct current’ oftewel wisselstroom? Bij deze. Hij moest in de top5 ook al zijn er zoveel thunder tracks.

Bill Withers – Ain’t No Sunshine.
Misschien wel de meest bekende plaat met de ‘zon’ in de titel. Prachtig tevens. Bill Withers is een soulzanger en ondertussen 79 jaar oud (uit 1938)! Natuurlijk is dit zijn bekendste track maar ook ‘Lovely Day’ heeft wat bekendheid gekregen. Wat wel de moeite waard is om te vermelden is dat veel artiesten zijn nummers hebben gecoverd! Dat is altijd wel een compliment.

The Doors – Riders On The Storm.
Uiteraard is The Doors Jim Morrison. Deze excentrieke zanger/songwriter is helaas al heel erg lang overleden, club van 27…. Maar zijn muziek blijft leven! Qua sound blijft het ongeëvenaard: psychedelische rock, blues en jazz die nog niet veel mensen gehoord hadden destijds! Het is schijnbaar ook het laatste nummer dat de band samen met Morrison opnam. Exemplarisch. Weertechnisch zit eigenlijk alles hier in.

Vorig artikelCamielMusic Unplugged
Volgend artikelPopronde Throwback: Levi Vis (Dawn Brothers)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in