Hij mag ondertussen echt geen onbekende naam zijn.
Hij = Maarten Devoldere. Maarten Devoldere = van Balthazar. Punt.

Warhaus kwam vorig jaar met een album getiteld ‘We Fucked A Flame Into Being’ en deze stond tevens bij mij op nummer 3 in mijn jaarlijst van 2016. Het is muziek wat misschien niet meteen heel enthousiast is qua geluid (dan bedoel ik, het is geen pop of dance) maar wel heel erg intrigerend. Het kruipt bij je naar binnen.
Zoals gezegd is het Maarten bekend van Balthazar en dat hoor je daadwerkelijk terug in zijn eigen project Warhaus maar toch is het ook heel eigen. Zijn eigen gedachtegangen, gevoelens en wil zit natuurlijk hierin terug. Hij hoefde geen compromissen te maken.

‘The Good Lie’ was nog wel redelijk uptempo maar ‘Machinery’ daarentegen blijft heel rustig en op 1 lijn. Wat ik zeg over het album klopt hier ook volledig: Mooi, donker, meeslepend en eigen. Je voelt de kracht eigenlijk in elke seconde terug en dat is wel heel knap ook. Het is daarom ook helemaal niet saai om ernaar te luisteren. Je wilt precies weten wat er nog komt. In feite is het ook tijdloos. Dit is muziek wat ten alle tijden het goed zal doen en mensen zal aantrekken. ‘Machinery’ is daarom wel een van mijn favorieten van het album. Des te beter dat er nu ook een clip is!

Ik denk dat dit voor elk moment van de dag wel heel fijn is om naar te luisteren maar op een zondag zoals het nu is…. Zal het echt extra in de smaak vallen. Krijg je zeker weten geen spijt van!

Vorig artikelDecade – Turn Off Your TV
Volgend artikelSpinvis – Hallo Maandag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in