En dan valt het kwartje!

Ik denk dat het nu bijna een jaar geleden is dat ik de naam Waltzburg voorbij zag komen. Dat kwam (uiteraard) door de Popronde. Maar ik had er geen connectie mee en uiteindelijk waren ze geloof ik ook niet beschikbaar voor Sittard dus dan gaat dat schip een beetje aan mij voorbij. Máár het is wel een band, achter gezien, om rekening mee te houden! Dit Nijmeegs zestal; Menno Krivokutya, Luc Schmitjes, Nicole Jansen, Jesse Smits, Joost Klapmuts &Ruben Victor Marseille, is samen met producer Simon Akkermans (bekend van Cmon & Kypski), in Kytopia hard aan het werk gegaan om nieuwe tracks te maken. Hun eigen omschrijving van de muziek vind ik fenomenaal: Verwacht eclectische indie voor de fijnproever en de smaakbarbaar. We gaan eens hun nieuwste wapenfeit checken: ‘Neon’.

Het is een track wat echt een goede opbouw heeft. Ze beginnen redelijk zwaar en met een heel hoog ritme. Als dan vervolgens wordt begonnen met zingen, komt er meer sfeer in en alles in een goede flow. Goede ritme ook gitaar wat aanstekelijk werkt. Maar dan het refrein… WOW! Ontzettend catchy en slim gemaakt. Het doet me in totaal wel denken aan bijvoorbeeld Vampire Weekend qua sound, dat is zéér fijn. De track zelf is naar het schijnt een ode aan het uitgaan. Het plezier maar ook het gevoel de dag erna….
De clip is opgenomen in Japan en daar zie je Menno en Nicole door Tokyo struinen: precies goed uitgebeeld. Het plezier wat je in eerste instantie hebt (door drank bijvoorbeeld), het goed kan volhouden maar vervolgens ook de hel erna. Naar huis gaan en waarschijnlijk een goede kater hebben the day after.

Het is echt ontzettend fijn om naar te luisteren en dat is ondertussen al vaak gebeurd. Wedden dat dat ook voor jullie gaat gelden? Have fun!

Vorig artikelFATA BOOM – Double Rum Cola
Volgend artikelMiles Kane – Loaded

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in