Het avontuur van Walden is wel eentje welke ik graag uitgebreid wil beschrijven. Niet dat ik alle ins & outs weet over hen maar ik mag zeker zeggen dat ik de vier heren behoorlijk vaak heb gezien, heb gesproken en zelfs voor heb gekookt! Maar daarover later meer. Het is duidelijk; Mees Hamer, Cees Maessen, Jef America & Pelle Simon staan op Pinkpop, ze mogen de 49e editie openen. Natuurlijk is dit niet zomaar eventjes gelukt, er is uiteraard veel aan vooraf gegaan en hebben veel stappen gezet. Ik ga beginnen met het eerste moment waar ik het avontuur van Walden heb mogen meemaken.

We gaan he-le-maal terug naar 27 november 2016… Ja, zolang al! Samen met fotograaf Jonny Ladeur zijn we in een verlaten huis in Heerlen geweest, in de wijk Meezenbroek. Druk bezig om hun EP op te nemen met Ingo Jetten. Het werd een heerlijk middagje waar natuurlijk iedere detail werd gecheckt en perfect werd bespeeld maar ook genoeg lol en een biertje erbij! Uiteraard hoort optreden er ook bij, de heren zijn uitgenodigd door de opener van Pinkpop 2017; The Ten Bells. 24 juni was de datum. Eigenlijk was dit de eerste keer dat ik de heren live hoorde spelen en hoe hetgeen klonk wat ik hoorde tijdens het opnemen. Herkenbaar maar zoveel beter en uitgebreider!
Een klein half jaar later was het dan toch écht zo ver, de release van de EP was een feit. Vier nummers die op de EP staan die de titel ‘Artefacts’ heeft gekregen. Uiteraard heb ik hier over geschreven en nu ik het teruglees, sta ik er nog steeds 100% achter en vind ik het misschien allemaal nóg beter.
In dezelfde maand, 2 weken later, begint het avontuur dat Nu Of Nooit heet. Dé weg naar Pinkpop. In de Nieuwe Nor werd er gestreden (en op andere dagen/weken andere bands) om een plek in de finale te behalen. Genoeg kwaliteit hebben de heren en dus staan ze in op 9 december in hun thuishaven, in Volt. Samen met Antikythera, Tamarin Desert, Uncle Harry, Vortex Surfer & The Ragtime Rumours. Het werd een strijd, zoals een finale ook dient te zijn! Voornamelijk Tamarin Desert, The Ragtime Rumours en Walden blonken uit. Walden had zoals wellicht wel bekend wat problemen met het geluid maar na afloop zeiden de boys zelf daar weinig van te hebben gemerkt. Het slot was echter fenomenaal! Het tekent de jury dat ze door het moeizame begin konden luisteren en genoeg potentie zagen… Walden wint Nu Of Nooit en staan op Pinkpop! Wat een feest!

De voorbereidingen blijven doorgaan en er is uiteraard veel vraag naar Walden. Verplichtingen maar ook hele toffe dingen zoals spelen op de Pinkpop Presentatie in Paradiso op 21 februari! Uiteraard met Jonny Ladeur naar Amsterdam en guess what? Walden niet gezien door werkzaamheden van het tramvervoer en lopend haalden we het nét niet…. Zo zonde! Maar een herkansing, ook al was het geen Paradiso, was een paar dagen later in de vrieskou voor Music Machine. De mensen verwarmen die de gehele nacht hebben liggen/staan bibberen in de kou met die heerlijke meeslepende muziek.

Op 14 april was het een hele speciale dag voor mij, voor het evenement wat ik voor de 3e keer organiseerde: CamielMusic Unplugged. Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds enorm trots dat Walden, een psychedelisch monster met veel power en fuzz, akoestisch heeft gespeeld in het Gruizenkerkje te Sittard! Wat een ervaring was dat en hoe mooi en puur. Het zijn ware muzikanten. Samen met Sem Dylan en The Curious Incident hebben ze een memorabele avond ervan gemaakt!
Dan is het natuurlijk al vooruit kijken naar D-Day, naar vrijdag 15 juni maar eerst staan er toch nog ook wel wat hele toffe optredens gepland in de regio! En een bekendmaking wat echt wel goed nieuws is, de heren zullen gaan rondreizen tijdens de Popronde Nederland dit jaar. Nóg meer stappen zetten! Maar eerst die optredens, denk aan 4 mei, samen met onder ander The Ten Bells & Crazy Cult Roadshow spelen in Volt onder de noemer: Local Heroes. Een dag later op Sena Stage tijdens Bevrijdingsfestival te Roermond. Ook absoluut geen klein optreden en het staat ook goed vol tijdens deze warme dag! De sound was goed, de vibe was oke en het viel allemaal op z’n plek! Weer een week later stonden Cees, Mees, Pelle & Jef op de kiosk in Geleen, de vroegere plek van Pinkpop maar nu al heel wat jaren Mama’s Pride. Ondanks het mindere weer, waren genoeg liefhebbers erop af gekomen om deze lokale toppers te checken en een hart onder de riem te steken.

Afgelopen zondag hebben ze hun generale repetitie gehad en ik weet ook 100% zeker dat ze er klaar voor zijn. Het zijn eigenlijk hele nuchtere, zeer unieke maar zo geweldige goede gasten. Altijd de tijd nemen voor een gesprekje, biertje of weet ik veel wat. Het maakt niet uit. Dat ze komende vrijdag in de tent staan, als 1e optreden op de 49e editie van Pinkpop zal zeker wat spanning opleveren maar hey…. Zoals ze zelf altijd zeggen: ‘Hoi, wij zijn Walden!’. En zo is het!

Maart 2016.
Oktober 2015.

Vorig artikelKraantje Pappie ft. Joshua Nolet – Liefde In De Lucht
Volgend artikelblackwave. – Whasgood?!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in