Daar is het dan! Een helemaal vers, nieuw, knallend nummer van Waking Skies! Wie? Ja, die vraag kan gesteld worden maar ik zal deze ook snel beantwoorden.
Waking Skies is de nieuwe naam van De Band van Van Der Lende. Het is van oorsprong een Limburgs/Utrechtse band. Ze zijn begonnen als huisband van Frank van der Lende in de nachtshow van hem. Nu staan ze volledig op eigen benen.
Ook hebben ze meegedaan aan ‘Mijn Carboon’, het project om originele nummers van Carboon in een nieuw/eigen jasje te steken. ‘Koelpiet Doevepiet’ heeft dus een transformatie ondergaan en goed ook! Wat het extra knap maakt is dat frontvrouw Ysja van Leeuwen een Utrechtse is en enorm hard heeft moeten leren om Limburgs te zingen en zo het nummer eigen te maken!
Daarbij staan ze alsof het niks is ook nog in de finale van Nu of Nooit, dé Limburgse bandwedstrijd met inzet een plek op Pinkpop 2016! De finale zal zaterdag 12 december plaatsvinden.

Dan is het nu tijd om hun eigen muziek te benoemen… Een gloedjenieuw nummer zoals gezegd!
‘Sleepless Nights’ is de titel en het is vanaf moment één gas geven. Een goed begin met een lekker gitaargeluid en strakke drums. Dan de fijne stem van Ysja die meteen erin knalt. Het rockende met daarbij poppy geluid is zeer aangenaam. Het refrein is catchy maar ook heel sneaky. Er wordt een beetje afgeweken van het ritme en dat houdt mij heel scherp, leuk gedaan!
Het is eigenlijk de hele tijd vol gas en wordt pas na een dikke twee minuten verandert: een rustig gedeelte is even wennen maar als daarna toch nog even die catch komt en vervolgens nog even gas gegeven wordt is het toch een uitermate sterke song!

‘Sleepless Nights’ is een nummer wat niet snel zal gaan vervelen. Strakke ritmes, harde gitaren, afwisselend refrein en ook tekstueel is het een top nummer. Alle vier, Ysja van Leeuwen, Tom van Hemert op gitaar, Bram Schrijver op basgitaar en Martijn Soeterbroek op drums laten hun kwaliteiten horen en kunnen zich zeker opmaken om hun naam groter te laten worden!

Luisterennnnnnnnnnnnnnn!

Vorig artikelPostcards From Mars
Volgend artikelDaniel Cane & The Rebellion – Home

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in