Tekstueel geniaal!

Je kunt het zonder meer een supergroep noemen maar ik verwacht niet dat de heren zichzelf zo willen zien of überhaupt zullen noemen. Het gaat in ieder geval om: Boudewijn de Groot, George Kooymans & Henny Vrienten. Achtereenvolgens; solo, gitarist van de beste rockband van Nederland Golden Earring en frontman van de absolute Nedergroep Doe Maar. Het is ook niet hun eerste album samen, in korte tijd hebben ze nu al hun 2e meesterwerk afgeleverd, eigenlijk ongelooflijk dat er nog niet op CamielMusic is voorbij gekomen!
Uiteraard kenden de heren elkaar en kwamen elkaar geregeld tegen, desondanks kwam het nooit tot een daadwerkelijke samenwerking. TOT het moment dat er een verjaardagsfeest was van Cesar Zuiderwijk, drummer van de Golden Earring, de drie traden op als gelegenheidsformatie en dit optreden smaakte zodoende naar meer! Ondertussen dus 2 albums en een theatertour verder is het nog steeds een groot succes!

Van dat 2e album, wat in november 2017 is uitgekomen, pak ik een track wat mij opviel. De stem van Boudewijn de Groot begint onder begeleiding van de uiterst sterke George Kooymans, in de 2e verse komt dan de stem van Henny Vrienten bij. Richting het refrein pakt Boudewijn de leiding en is het écht De Groot werk, dan pakt George even de leiding met een Earring sound. Zo zie je maar, de basis is er gewoon van de ‘eigen’ bands maar samen is het net zo sterk. Daarbij is het tekstueel verdomde sterk. Beetje met ironie maar ook hoe het daadwerkelijk is.
Het plezier spat ervan af. Dat is zonder meer te horen en te voelen.
Overigens staat dit nummer dus op het tweede album van de drie, dat heeft de titel ‘Nachtwerk’ gekregen.

Vorig artikelAlec Todd – 1705
Volgend artikelDavid Benjamin – Already December

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in