In augustus kwam er een single uit, een kneiter welteverstaan. Vortex Surfer kwam weer terug, zag het aan en overwon. Big time. Maar dat is ‘maar’ één nummer. Dus daar bleef het ook niet bij. Er zou een nieuw pareltje komen. En die is er ondertussen! Een maandje geleden, 4 september, brachten de heren namelijk ‘Versailles’ uit, de opvolger van ‘Skypusher’. Dus is het eens tijd om te beluisteren hoe de broers Loek & Marco Engelen, Bram Stollman & Michel Epe het ervan af brengen.

Met een heerlijk intro van een dikke anderhalve minuut, wordt ‘Payday’ gestart. Vervolgens is het aan Loek die zich wel vlammend laat horen; krachtige woorden als couplet, krachtig refrein. Vervolgens krijgen we een fantastisch muzikaal intermezzo; basgitaar is aan, drums zijn krachtig en gitaarspel kun je niet omheen. Wat een binnenkomer! Dan is het tijd voor ‘Say What You Want To Say’. Alleen geluid, niets anders. Dat is hetgeen wat op je af komt. Na kleine vier minuten is er een versnelling en is het plots tijd voor zang. Expect the unexpected zou ik bijna zeggen! Krachtig, luid, aanwezig… Zo brengt Loek het over en zo is het ook gewoonweg. Normaal is een muzikaal tussenstuk zo’n minuutje, dit is echter een kneiter! Hij duurt bijna elf minuten waarvan het laatste stuk een mooie fade out heeft. Kunststukje met veel verschillende facetten! Hij was al uitgebracht als single, uiteraard staat ie ook op de plaat: ‘La Grande Domaine’. Mijn absolute favoriet ondanks dat ik geen woord Frans spreek of versta! Gelukkig beperken ze dat tot enkele kreten/zinnen. Maar het muzikale spektakel mag er wezen. Strak, hard, muzikaal, variërend. In een vloek en zucht issie weer afgelopen… Gelukkig is er ook een zeer sterke afsluiter. ‘Edge Of The Mountain’ is ook eentje met een fantastische opbouw. Rustige start, fijne lijntjes worden uitgezet. Na een minuutje komt er al wat meer bombast in en even later komt er ook zang bij. Vanaf dat moment wordt het allemaal nog intenser en uitbundiger. Muzikaal is dit misschien wel de meest interessante track aangezien het ritmisch heerlijk blijft doordenderen. Geen seconde rust en ook tussendoor lekkere uithalen van de band. Ook hier hebben de boys een fijne fade out opgezet wat het spannend houdt. Natuurlijk met bijna negen minuten, is dit ook geen kleintje.

Eerlijk is eerlijk: ze zijn ontzettend gegroeid! Het heeft veel meer lading gekregen, er is meer power, het heeft meer lagen. Eigenlijk is het tevens zonde dat er ‘maar’ vier tracks op staan, aan de andere kant is dit wel een half uurtje genieten ofwel knallen. Want laten we eerlijk zijn… Dat hebben de heren maar goed voor elkaar! Sterk staaltje.

Vorig artikelThe Awkward – You & I
Volgend artikelMo’Jones – Runnin’ Blind For You

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in