Nooit te laat om te leren kennen!

Tja, ook al ben je ‘al’ zes jaar bezig met het schrijven over (voornamelijk) nieuwe muziek, soms is het zo dat je gewoonweg echt iets totaal niet kent. Dat geldt voor de volle 100% voor deze artiest. Het is VanWyck oftewel
Christine Oele. Ook nog uit ons ‘eigen’ landje! Dat ze niet echt helemaal nieuw is in de muziekwereld blijkt wel. In 2015 heeft ze al een EP gedropt en vervolgens nog wat andere nummers plus een album vorig jaar. Ondertussen is het halverwege 2019 en mag er worden gezegd dat VanWyck met een album zal komen. Op 15 november van dit jaar komt ‘Molten Rock’ op de markt. Dit is een voorproefje!

‘Supermarket Line’ is de eerste track van dat genoemde album. Maar hoe klinkt het? Ik hoor het iedereen denken. Qua sound mag je haar wel een schalen in de folk muziek. Puur, eerlijk en een stem die zoals ze zelf ook aangeeft ‘wat rokerig is’. De track is ook echt een verhaal waar je in kan duiken. Ze beschrijft een bezoekje in de supermarkt en wat ze daar allemaal ziet. Het gebeurd, toevallig of niet, in haar woonplaats Amsterdam. Het observeren van de mensen en wat deze allemaal uitspoken heeft ervoor gezorgd dat ze een mooie track heeft weten te creëren wat schijnbaar al onmiddellijk in haar hoofd had en op de weg naar huis heeft gecompleteerd.

Vorig artikelElbow – Empires
Volgend artikelBombay Bicycle Club – Eat, Sleep, Wake (Nothing But You)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in