Per toeval. Per toeval kwam ik dit te gekke nummer tegen! Het deed mij enorm denken aan een bepaalde artiest maar kwam totaal niet erop wie of wat. Gelukkig heb ik even gewacht met het online gooien hiervan want het is me weer ingevallen: Ásgeir.

Maar het gaat hier niet over die Ijslandse zanger maar over Vancouver Sleep Clinic. Dat is de artiesten naam. Het gaat namelijk eigenlijk om Tim Bettinson, een nog heel jonge jongen van 19 jaar komende uit Australië. Zijn artiestennaam is wel apart te noemen. Zijn muziek vindt hij klinken alsof het atmosferische klanken zijn waarvan je in slaap kunt vallen. Het Vancouver gedeelte komt erbij omdat hem een prachtige stad leek….
Anyway!
Zijn muziek is herkenbaar doch eigen. Zoals ik al zelf (na heel lang denken) zei dat ik er Ásgeir in hoorde is dit eigenlijk al heel erg minimaal. Natuurlijk zijn er grotere artiesten te noemen. Zeg eens…. Bon Iver! Of…. Sigur Ros!
Het filmische, het folk-achtige, de hoge kopstem/falcetto, de soul, de R&B, het electronische geluid…. Moet ik doorgaan?

Hij heeft in 2014 een EP uitgebracht getiteld ‘Winter’ en hier was hij dus nog pas 17…. Ongelooflijk!
Nu is deze nieuwe track 2 maanden geleden uitgekomen. Het is een track, die je net als alle andere nummers welke ik al beluisterd heb, je meeneemt naar een eigen plek en dan heerlijk weg droomt.
Perfect voor koude, donkere dagen maar ook zeker voor warme, zonnige dagen. Aanrader!

Vorig artikelZwart Licht – Vanaf Nu
Volgend artikelRondé – Naturally

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in