Man man man….
Misschien moet het kwartje eerst even vallen maar als ie valt is het ook zoooooo raak!

Van Echelpoel is niet de eigenlijke naam want de echte naam van deze Belg is Tijs Vanneste. Tijs is een artiest maar niet alleen op muzikaal gebied. Hij is een tatoeëerder. Tom Boonen, de wielrenner, heeft alleen maar tattoos van deze man.

Maar dat allemaal terzijde. Het is ondertussen gaan leven. Natuurlijk in eerste instantie bij onze Zuiderburen maar het succes is overgewaaid. Mocht je denken: ik versta er niet heel erg veel van… Dan kan dat kloppen. Meneer van Echelpoel rapt in het Kempisch streekdialect (Noord België). Maar met dat dit zo’n groot succes is geworden komt de echte familie Van Echelpoel in opstand. Ze willen niets met dit nummer of persoon te maken hebben omdat deze ’te grove is en tegelijk idioot’. Ochja……
Maar om over muziek verder te babbelen: België heeft een ontwikkeling op hiphop gebied gemaakt. Waar ze in een eerder stadium niet veel rappers hadden en daardoor graag onze Nederlandse toppers graag omarmden (De Jeugd en Kraantje Pappie) komen er nu meer en meer Belgische toppers aan de macht. Denk aan Tourist LeMC en Zwartwerk.

‘Zuut Em Duun’ is naast dat het een enorm geestig nummer ook een track waar genoeg geluid in zit. Zeker in het refrein pakt ‘m goed. Lekkere beats en een fijn gitaar riffje. Ik zeg, let’s go!!
Hieronder 2 clips. De eerste is het gehele nummer en de tweede een gedeelte waar er ook een stuk is ondertiteld maar helaas een stuk korter….

Vorig artikellost/ctrl – Youngster
Volgend artikelRondé – Rondé

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in