Nooit vervelend!

Ja hoor! Afgelopen week kwam de band Vampire Weekend met nieuwe muziek. Niet 1 nummer hoor, nee nee. Ze hebben fijn twee toffe tracks gedropt die tegelijkertijd ook heel erg verschillend van elkaar zijn. Voor wie Vampire Weekend niet kent: een Amerikaanse band die wel houdt van experimenteren en dat allemaal in een indie sausje en weet sowieso al dat frontman Ezra Koenig een hele unieke, maar zeer herkenbare stem heeft. Bekende tracks zijn onder andere ‘A Punk’, ‘Hochata’ & ‘Holiday’. Catchy, goede energie en zoals aangegeven gewoonweg uniek.

Het heeft eventjes geduurd maar het drietal is weer terug. In 2008 debuteerden ze en nu dik 5 jaar na hun laatste wapenfeit, ‘Modern Vampires Of The City’, zullen ze hoe dan ook gaan komen met een nieuw album. Wanneer precies is nog heel eventjes afwachten maar we hebben sowieso nieuwe muziek te pakken! Ik ga het hebben over ‘Harmony Hall’ maar ‘2021’ is net zo vers van de pers!
Het is misschien niet zo vlammend als ‘A Punk’ of catchy als ‘Holiday’ maar het is wel een hele herkenbare Vampire Weekend track. Slim in elkaar gezet met onder andere samenzang, wat extra percussie en uiteraard fijn gitaarwerk. Zomers? Ja, waarom niet? Het is en blijft muziek wat daarbij hoort en de zon gaat bijna automatisch schijnen. Ben benieuwd wat ze nog meer in petto hebben!

Enjoy!

Vorig artikelDawn Brothers – She Turns My Radio On
Volgend artikelDossier Dutchies Januari 2019

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in