Alweer?

Voor mijn gevoel is het zo dat Unknown Mortal Orchestra eigenlijk bijna wekelijks nieuwe muziek de wereld in gooit. Maar het is in ieder geval geen band(je) wat sporadisch iets doet en daar van profiteert. Werken voor hun geld, dat doen ze meer dan goed en behoorlijk hard. Wie is eigenlijk Unknown Mortal Orchestra? Het is een band uit Nieuw-Zeeland en is opgericht door Ruban Nielson, ook Jake Portrait kun je noemen maar het is allemaal begonnen met Ruban in 2010 toen hij een stukje muziek op Bandcamp zette en eigenlijk meteen zeer bekend werd. Het balletje ging rollen en er werd een band gevormd. Albums werden uitgebracht en ondertussen, 8 jaar later, zitten we al op album nummero 4 maar daar staan heel erg veel singles tegenover!

Qua muzikaliteit gaat het vaak allerlei kanten op… Je kunt psychedelische invloeden verwachten maar net zo goed R&B, garage of lo-fi. Dan gaan we maar eens naar het laatste wapenfeit ‘Sex & Food’ luisteren en om specifiek te zijn het nummer ‘Everyone Acts Crazy Nowadays’. Een zeer toepasselijke titel overigens, de waarheid. Deze is zo ontzettend elektronisch en swingend! Ritmisch is het zoals we weten van Unknown Mortal Orchestra altijd weer goed maar dat er nu zoveel disco in zou zitten? Misschien is het wel gewoon pure tactiek van Ruban om zo weer meer op te vallen!
Anyway, de track blijft hangen en is anders. De band blijft sowieso altijd wel hangen. Zeker met de singles die altijd worden uitgebracht. Blijf Unknown Mortal Orchestra maar goed volgen!!

Ready for it! Let’s dance!

Vorig artikelWarhola – Promise
Volgend artikelNovastar – Home Is Not Home

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in