Sunday Kids (1)-001 (Mobile)
Tijdens de Popronde in Sittard heb ik met twee bands gesproken, als het goed is komt dat interview snel op 3voor12 limburg te staan. Maar natuurlijk denk ik dan ook aan mezelf… Oftewel: ik kom graag meer te weten over de speciale nummers van de bandleden. Dus ik wil hun ULTIMATE Song weten! Gelukkig is Sunday Kids zo’n band die mij daarbij wilt helpen en dat waardeer ik enorm! Dus met trots presenteer ik jullie allemaal de keuze van Matt, Jan, Sjoerd en Folkert:

Keuze van Jan (drums):
Aan dit nummer zit een nostalgisch randje. Toen ik als tiener eens in de platenkast van mijn vader aan het neuzen was, pikte hij deze plaat eruit, en zette mij vervolgens op een stoel met de koptelefoon op. Voor de volgende vier minuten werd ik een andere wereld in gezogen. Er wordt zo verdomd weinig in gespeeld, maar ik krijg elke keer weer het kippenvel op mijn armen als ik die raspende gitaren hoor. Niet voor dagelijks gebruik overigens.
Joy Division – Unknown Pleasures (album) – Day Of The Lords (song)

Keuze van Matt (gitaar):
Motors, schoonheid en liefde is waar de song over gaat en waar in mijn optiek het leven om draait.
The Brian Jonestown Massacre – Take It From The Man! (album) –  B.S.A (song) 

Keuze van Sjoerd (gitaar):
Voor mij is Ryan Adams wel een van de betere songwriters.  De tweede stem die je hoort is countryzangeres Emmylou Harris.  Het blijft fantastische song die je keer op keer weer kan beluisteren. Er bestaat ook een prachtige live versie die recht uit het hart gespeeld wordt.
Ryan Adams – Heartbreaker (Album) – Oh My Sweet Carolina (Song)

Keuze van Folkert (zang/ bas):
Een nummer over transseksualiteit, drugs, mannenprostitutie en orale sex, maar toch (ook al in ’72 toen de plaat uitkwam) waanzinnig veel gedraaid op de radio. Het kan ook niet anders, want alleen al het dubbele baslijntje in het intro blijft na de eerste maat in je kop hangen (ook gesampled door A Tribe Called Quest voor hun hit Can I Kick it uit 1990). Dit is een nummer wat ik praktisch op elk moment van de dag kan luisteren. Dus één van mijn ultieme songs.
Lou Reed – Transformer (Album) – Walk on the Wild Side (Song)

Sunday Kids (7)-001 (Mobile)
Sunday Kids (11)-001 (Mobile)

Vorig artikelKensington – War
Volgend artikelThe Who – Baba O’Riley

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in