Ik sprak Typhoon, Glenn de Randamie, telefonisch voor zijn optreden op Solar Weekend te Roermond. Nadat ik in mijn eerste minuten niet uit mijn woorden kwam door de zenuwen (mijn eerste telefonische interview), werd het uiteindelijk een heel erg tof gesprek. Typhoon is een spraakwaterval en ik moest keihard mijn best doen om alles bij te houden. Dit is wél gewoon gelukt!

Natuurlijk, als ik de kans heb doe ik het, kon ik hem ook vragen wat zijn ULTIMATE Song is. Zo’n vraag is vaak heel erg lastig, dat geldt voor iedereen. Toch had hij een antwoord. Het was voor hem die dag zijn ULTIMATE Song.

‘Nou, dat is denk ik niet een vraag waarop ik 1,2,3 kan antwoorden. Muzikaal haal ik op veel plekken mijn inspiratie en zijn het veel artiesten die mij raken. Maar echt één speciaal liedje? Poeh.
Als ik dan toch een moet kiezen is het iets waar ik me vandaag goed bij voel. Dat is Otis Redding met Tenderness. otis reddingDan denk ik voornamelijk aan zijn live performance. Dat is zooooo geweldig. Zijn laatste live optreden in Europa heb ik vaak bekeken en doe ik nog steeds graag. Ongelofelijk hoeveel passie die man in elk nummer stopt. Het is echt een podiumbeest.
Eigenlijk weet het publiek ook allemaal niet wat hun overkomt. Die beleving, die passie maar het is allemaal spot on. Tekstueel is het namelijk ook superieur!
Dus als ik vandaag moet kiezen voor een ULTIMATE Song dan is het toch wel deze, Otis Redding met Tenderness (Try A Little Tenderness).’

Hier dus ook een live uitvoering van het nummer dat Typhoon heeft als ULTIMATE Song. Geniet ervan! Dat moet hoe dan ook goed komen met al die kenmerken waar Typhoon het over heeft.

Vorig artikelDr. Dre ft. Kendrick Lamar – Deep Water
Volgend artikelKoempelrock 2015

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in