Robstar

Ik ga niet teveel typen, jullie hebben genoeg te lezen. Maar het is geweldig en vergeet ook niet het nummer. Rob heeft me wel enigszins verrast omdat ik niet zo’n leuk boekwerk verwacht had. Hier is zijn ULTIMATE Song:

Enige tijd geleden vroeg Camiel mij of ik een stukje wilde schrijven voor zijn website over mijn ULTIMATE Song, mensen die mij persoonlijk kennen weten dan dat als ik zeg dat zal ik komende week wel voor je doen, dat dit dan een aantal weken (of zelfs maanden) kan duren zoals nu dus ook het geval is!

Nu is het niet dat ik dit in een beschonken toestand op een willekeurige vrijdag of zaterdag nacht beloofd heb… En dit in een van de zwarte gaten van mijn geheugen terecht is gekomen en ik dit niet oprecht meende om dit voor Camiel te doen… Maar simpelweg omdat ik het kiezen van mijn ULTIMATE Song net zo moeilijk vind als een vrouw te helpen die de juiste schoenen probeert te zoeken bij haar outfit voor de date met haar droomvent. Ik hoor de vrouwelijke lezers als denken: ahh joh dat is ONMOGELIJK! En ik zal moeilijk kunnen ontkennen dat het een zware klus was, maar nothing is impossible!

Ik zat een tijdje geleden dan ook met Camiel op het terras toen hij me weer op mijn belofte wees en ik heb toen nog eens hardop nagedacht en er kwamen verschillende liedjes en artiesten in me op, allemaal stuk voor stuk topliedjes, klassiekers, top 40 nummers, allemaal liedjes die bepaalde periodes in mijn leven betekenen. Aangezien ik een vrij ruime muzieksmaak heb en ieder liedje een uniek gevoel teweeg brengt en een eigen emotie heeft maakt dit de keus voor mij erg moeilijk. Ik kan bijvoorbeeld een liedje pakken waarmee ik ben opgegroeid door het luisteren van de talloze cassette bandjes die mijn vader vroeger afspeelde in de auto tijdens de vakanties zoals the Rolling Stones, Queen, Bruce Springsteen en The Beegees, wat ik enorm kan waarderen. Ook kan ik kiezen uit een liedje uit diezelfde tijd maar dan van mijn generatie wat tevens nog steeds een guilty pleasure is als ik een van de hits van mijn toenmalige idolen Five, The Backstreet Boys en ’n Sync. En dan zitten we nog niet eens in de zero’s waar namen als Coldplay, Editors, Bastille, Maroon 5, Bruno Mars, Snow Patrol en Daft Punk zeker niet zouden misstaan als ULTIMATE Song.

Het was daarom ook misschien makkelijker geweest als Camiel mij gewoon gevraagd had een top 40 te maken (mocht je ook op dat idee komen, je weet me te vinden en je weet wat de wachttijd is :P). Nu heb ik een hoop vertelt alleen nog niet wat mijn ULTIMATE Song is. Ik vind dat een goed nummer een bepaald gevoel in je los moet maken en of dat nou het vrolijke melodietje is of de diepgaande tekst achter het liedje, het moet je van binnen raken om een geweldig nummer te zijn en dat is voor iedereen iets persoonlijks.
Mijn ULTIMATE Song is tevens van een artiest die in mijn inleidend verhaaltje over muziek door de jaren heen nog niet genoemd is maar die in ieder decennia thuis hoort en die voor vele artiesten de komende decennia nog steeds de fundering is van talloze hits. De reden dat ik voor deze artiest heb gekozen is dat hij alles in zich had wat hem de perfecte artiest maakt, een geweldige stem, perfecte timing, onnavolgbare moves, een live performer pur sang en een 200% entertainer. Uiteraard is het al lang geen verrassing meer over wie ik het heb, maar voor de duidelijkheid (tromgeroffel/ ba dumm) Wacko Jacko, The King of Pop Mr. Michael Jackson!

michael_jackson_dangerous-f Nu heb ik alleen nog maar de artiest genoemd die ik al van kleins af aan bewonder en waarschijnlijk met mij nog een ‘paar’ mensen, en er zijn genoeg hits om uit te kiezen. Alleen al een favoriete album kiezen is al een uitdaging van jewelste met top albums als Off The Wall, Thriller, Blood On The Dancefloor, HIStory en alle anderen! Om te beginnen is mijn persoonlijke favoriet Dangerous en op dit album staat ook mijn ULTIMATE Song namelijk: Why You Wanna Trip On Me. Het begint al geweldig met een te gekke gitaar solo, de heerlijke achtergrond vocalen, de klassieke MJ kreuntjes en uithalen en dat in combinatie met de achterliggende tekst van het nummer waarom mensen problemen hebben met anderen omdat ze anders zijn dan zij terwijl er zoveel verdorvenheid in de wereld is waar mensen zich minder druk om maken omdat het maatschappelijk geaccepteerd lijkt.

Tijd om te luisteren naar muziek: Michael Jackson – Why You Wanna Trip On Me.

Vorig artikelMama’s Pride 10 mei 2014.
Volgend artikelTown Of Saints

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in