artwork-tssf (Mobile)

Aangezien de band Voltage over een paar dagen (5 september) een EP uitbrengt, vond ik het een leuk idee om dan de gitarist, Gijs Heijnen, te vragen naar zijn ULTIMATE Song. Tot mijn vreugd heeft hij dit ook gedaan… En niet zomaar een nummer als ULTIMATE Song! Gewoon fucking Radiohead! Tot zover mijn geneuzel, op naar het echte werk!
Ps. Hier een nummer van Voltage: Cruisin’. Natuurlijk ook op klikken!!!

Mijn ULTIMATE Song:        Radiohead – Paranoid Android.

Zoals voor iedereen is het erg moeilijk om een ULTIMATE  Song te kiezen. Ik houd van erg veel verschillende stijlen muziek. Ik zou zo een ULTIMATE  song kunnen noemen van andere artiesten zoals Muse, Foo Fighters, The Stones en ga zo maar door.

Toch heb ik voor Paranoid Android gekozen, omdat die plaat me vooral is bijgebleven omdat ie uitkwam in de tijd van gabbermuziek, boybands en barbie girl.  Het werd een enorme hit, ook door de vage cartoony videoclip die erbij zat.

Het is gewoon een ontiegelijk vette plaat met supervette breakdowns en gitaarpartijen. Als je het ontleedt zoals je een popliedje zou ontleden is het eigenlijk complete onzin dat het zo’n grote hit werd. Erg toegankelijk is het namelijk niet met zijn structuur en het nummer duurt ook nog eens meer als 6 minuten.

VoltageGijsIk heb het zelf altijd een supervet nummer gevonden en ik bewonder ook vooral het feit dat Radiohead altijd zonder compromissen hun muziek heeft uitgebracht en daar dan ook nog hits mee scoort. Als muzikant zijnde is dat volgens mij ook je ultieme doel. Of je nu pop maakt of black metal, je wilt muziek maken zoals jij dat voor ogen hebt, zonder compromissen of invloed van buitenaf. Feit is dat dat bijna niemand lukt, zonder underground te blijven. Radiohead dus wel!

Radiohead – Paranoid Android.

Vorig artikelalt-J – Every Other Freckle
Volgend artikelRoyal Blood – Figure It Out

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in