Wie? Typhoon.

Waar? Nieuwe Nor, Heerlen.

Wanneer? 7 november 2014.

Typhoon
Typhoon in de Nieuwe Nor in Heerlen betekende volle bak! Duidelijk uitverkocht en de sfeer was voordat alles begon al enorm goed.
Zoveel ‘verschillende’ mensen waren op dit concert afgekomen, jong & oud, de muziek verbroederd. Ofwel, liefde voor iedereen zoals ook de bedoeling is. Lobi Da Basi, liefde is de baas. Die liefde kwam binnen!

Rapper Typhoon ofwel Glenn de Randamie is dit jaar de meest besproken man in Neerlands hiphop land. Met zijn nieuwe CD Lobi Da Basi zet hij alles op de kop. Na heel wat jaren gewerkt te hebben aan dit meesterwerk wilt hij dit natuurlijk ook uitdragen. We moeten ook zijn eerdere meesterwerk niet vergeten, Tussen Lucht En Licht.
Zelf heb ik op de TV zijn optreden gezien op Lowlands en niemand in de tent stond een moment stil, zoveel energie en er was zo’n prachtige sfeer, zou dit ook in een kleine zaal zoals in Heerlen lukken?

Laat ik maar meteen zeggen.. JA! Die vibe was dus vanaf moment één enorm aanwezig. Enorm goede interactie vanaf zijn eerste nummer ‘We Zijn Er’. Je zag het plezier van het gezicht van Typhoon afspringen en de power die ook uit zijn hele band komt, super!
Typhoon, saxofonisten.Om maar even over zijn begeleidingsband te hebben: wat een enorme kwaliteit! Zijn saxofonisten, drummer, bassist, gitarist, toetsenist en DJ maken alles zo’n groots geheel. En dat op zo’n klein podium!
Ondanks dat de CD nog niet heel lang uit is was duidelijk te merken dat het publiek niet alleen op een naam afgekomen is maar ook gewoon als een liefhebber. De teksten werden uit volle borst meegezongen/gerapt. Denk aan ‘Surfen’, ‘Hemel Valt’ en ‘Van De Regen Naar De Zon’. Maar ook oude topnummers kwamen voorbij: ‘Zo Niet Mij’ en ‘Brand Los’. Daarnaast zijn de ‘rustige’ nummers alleen maar sterker als je merkt hoeveel passie Typhoon hier aan geeft zoals bijvoorbeeld bij ‘Sta Me Toe’.

De hele avond vloog om, de temperatuur steeg in de Nieuwe Nor, de liefde werd alsmaar groter. Als afsluiter kreeg hij het enthousiaste publiek muisstil door een prachtige rijm voor te dragen waarna de afsluiter van de avond kwam: Liefste. Een prachtig nummer waar hij het publiek aan zijn lippen hield zoals Typhoon (& zijn band) de hele avond deed. WOW!

Typhoon

Mocht je dit allemaal nog ergens kunnen checken, ga dit doen!!! Dit is een belevenis, een avontuur en een muzikaal genot.
Zoals ik al eerder aangaf, niet alleen de teksten zijn machtig maar ook de muzikaliteit in het geheel is prachtig. De blazers met de krachtige solo’s, percussie, drums, gitaarsolo’s…
Genieten met een hoofdletter G.
Check hier een nummertje: Typhoon – Hemel Valt. Zoals gezegd, hier deed het publiek heel erg hard aan mee! Lobi Da Basi.

Vorig artikelImagine Dragons – I Bet My Life
Volgend artikelSpoon – Do You

2 REACTIES

  1. heel veel zin om binnenkort ook live van typhoon te gaan genieten, ben enorm benieuwd naar die ervaring.
    Kan je me vertellen tot hoe laat het optreden ongeveer duurde?

    • Hoi Henkjan, er was een voorprogramma en Typhoon zelf begon rond half 10. Hij speelde toch wel zeker 2 uur, dus tot ongeveer half 12 was hij aan het knallen! Veel plezier!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in