Onbekend maar bekend….

Tja, wat bedoel ik hier nu weer mee? Ik kende om maar te beginnen de artiest zelf niet. Het gaat om Two Feet en zijn echte, volledige naam is Zachary William Dess. Het is een Amerikaan komende uit New York, om precies te zijn Manhattan. Zoals velen, is hij een singer songwriter maar kan ook produceren. Zijn invloeden komen voornamelijk uit de jazz en blues. Dat is niet meteen te horen om eerlijk te zijn. Hij is nog niet heel erg lang bezig in muziekland, het is ook nog op zich een jong broekie. Zijn debuut maakte hij in 2016, toen bracht hij een EP uit. Zijn grote doorbraak was door zijn nummer ‘Go Fuck Yourself’, daarmee scoorde hij ook meteen een platendeal; Republic Records. Zoals gezegd, de sound van jazz en blues hoor je niet meteen terug in Two Feet. Het is merendeels elektronisch met juist wat soul invloeden mijns inziens. Laten we maar eens luisteren naar zijn laatste wapenfeit, ‘I Feel Like I’m Drowning’.

De titel zegt genoeg, het is een track waar genoeg gevoel in zit. Kennen we deze artiesten nog? Nick Murphy fka Chet Faker? Of anders Jack Garratt? Mooi zo. Daar heeft het zeer zeker raakvlakken mee! Het heeft een heerlijke opbouw waar het relatief rustig begint en je in een goede flow komt. Naarmate dat ie langer duurt wordt ie zeer zeker intenser en ‘zwaarder’. Meer elektronische geluiden, meer energie en kracht. Het bevalt goed hoor! Misschien is het live nog meer qua bas geluid/synths te horen, dat mag ook wel. Pompen!
Desondanks is het niet alleen het muzikale aspect wat goed is, zoals gezegd is ook Two Feet tekstueel aanwezig en slaagt ie met vlag en wimpel. De clip daarentegen is apart te noemen.

Klaar ervoor? Nieuw nieuw nieuw!!!

Vorig artikelDonnerwetter – Spontana Fontana
Volgend artikelDossier Dutchies Maart 2018

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in