mayerhawthorne (Mobile)Hooooooooooowwwwww Yeah!

Ik ben deze week alleen maar into swingende muziek. Na mijn Pick Of The Week van Mark Ronson en vervolgens The Cool Quest te benoemen is het vandaag tijd voor Tuxedo. Nee, geen net pak maar het is gewoon Mayer Hawthorne met Jake One.

Laat ik beginnen met Jake One, dit is een hiphop producer die al sinds 1992 actief is. Hij is onder meer producer én mede-eigenaar van G-Unit Records. Hier vallen onder meer 50 Cent en uiteraard G-Unit onder. Nu door naar Mayer Hawthorne. Deze man is een muzikale duizendpoot: zanger, producer, schrijver, arrangeert de muziek en geluid, DJ, rapper én multi muzikant. Wellicht kennen jullie hem van het nummer: Her Favorite Song, echt een fijn nummertje.

Nu werken deze mannen dus samen. Hun samenwerking is eigenlijk al in 2006 ontstaan door mixtapes uit te wisselen aan elkaar. In deze lange periode hebben ze ondanks persoonlijke projecten toch de mogelijkheid gehad om in geheim 3 nummers met elkaar te maken. Van deze 3 nummers is uiteindelijk album gekomen, deze zal 3 maart 2015 uitkomen.

Maar Camiel, wat voor een muziek is het nou werkelijk? Het is funk, soul, samples bijelkaar. Denk aan vele verschillende groepen maar denk meer aan Tuxedo, want dat zijn Mayer Hawthorne en Jake One.
Tuxedo – Do It.

Vorig artikelThe Cool Quest – Shine
Volgend artikelVenice – The Family Tree

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in