De CD van Tropics is voor elk moment van de dag!

De lente komt eraan, je merkt het aan alles. De zon komt vaker, het wordt warmer, de bloemetjes beginnen met bloeien en meer kleur overal. Ook is het te merken aan de muziek. Zeker dit pareltje, pas ontdekt en draai het meer dan ikzelf had gedacht. Het geeft me rust, het is echt relaxed. Maar niet alleen dat, het is muzikaal en melodieus. Het is de plaat van Tropics, Rapture.

Van de man achter Tropics kan ik weinig achterhalen behalve dat hij Chris Ward is, 27 jaar oud en dat hij in 2011 ook al eerder een plaat heeft uitgebracht. Daarover kan en ga ik niks vertellen want ik begin op 0 met ‘Rapture’.
Waar kan je Tropics mee beschrijven?
Het is een combi van lounge, jazz, likje R&B en lekkere zang erin.
Ik wil nu al verklappen, het is zelfs zo goed dat mijn moeder het tof vind. En geloof me, ze heeft normaal gesproken NIETS met elektronische muziek maar dit vond ze muzikaal en fijn klinken. Nou, dat was even een statement.

Ik kan er lang en breed over gaan lullen maar het is een album wat intrigerend maar ook tegelijk intiem is. Daarbij hoor je zeker een paar zeer kenmerkende stijlen en wellicht herkenning van andere artiesten. Denk aan Jamiroquai, beetje Beach Boys invloeden maar ook ietwat van Peter Gabriel. Niet alleen luisterend naar de zang maar juist ook naar het muzikale effect. Het klinkt gelijk vertrouwd als je het hoort, Chris Ward doet dat goed!
Nogmaals, als je deze muziek hoort denk je meteen dat de zomer begonnen is, op een terrasje zit en heerlijk geniet van de zon. Het is en blijft een zeer goede combinatie van vele goede stijlen. Het is rustig, brengt rust maar geeft daarnaast ook juist energie! Top dus.

Ben je ondertussen al benieuwd of niet? Mag het toch hopen, laat je eens verrassen! Hier een nummer van hem:

Vorig artikelMumford & Sons
Volgend artikelDrenge – We Can Do What We Want

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in