Kabam!

Vandaag is het nieuwe album daar. Het nieuwe album van Triggerfinger! De drie Belgische rockers hebben een tijdje geleden al een teaser eruit gegooid in de naam van ‘Flesh Tight’, een hele fijne track en nu hebben ze een paar dagen geleden dan hun titeltrack ook de wereld in geslingerd: ‘Colossus’. Het is niet niks wat ze laten horen! Ruben Block, Monsieur Paul en Mario Goossens hebben natuurlijk ondertussen al genoeg ervaring en weten van wanten maar ze zijn toch heel erg uitgedaagd en dat is te horen. Ze zijn flink uit hun comfort zone gehaald.

Het was al een beetje wennen toen ik ‘Flesh Tight’ hoorde maar naarmate de luisterbeurten meer en meer werden, begon mij die track ook meer en meer te bevallen! Zou het ook zo zijn met ‘Colossus’ vroeg ik mij af. Het is zeer zeker weer anders, Ruben klinkt wel weer lekker rauw maar ook beetje ‘bewerkt’. Het tempo ligt verdomde hoog en er zitten wat andere elementen in naast gitaar, bas en drums. Elektronisch lijkt het wel. Wat ik wel heel tof vind is het refrein, beetje schreeuwerig erin gooien om de rust te pakken en weer te gassen.
Gelukkig zijn we wel afgestapt van het feit dat Triggerfinger bekend is geworden van ‘I Follow’, de bekende cover. Het zijn gewoonweg mannen die houden van rocken, hard werken en ook te nimmer opgeven. Dat gevoel krijg ik dus ook van dit nummer. Nu nog even dat hele album gaan beluisteren!

Veel plezier met deze Triggerfinger!

Vorig artikelMy Blue Van – I Gotta Move
Volgend artikelIntergalactic Lovers – River

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in