Ja natuurlijk, de CD is al een poos uit. Dat weerhoud mij er niet van om mijn lieve volgers ervan te overtuigen waarom dit zo’n top dingetje is. traumahelikopter is een trio uit Groningen. Snelle, harde, duidelijke garage rock. Ik heb ze al gezien op Mama’s Pride in Geleen en toen waren ze al goed, ze zijn alleen maar meer en meer gegroeid!

Paar opvallende puntjes van traumahelikopter.
1)      Juist, geen hoofdletter. Het is: traumahelikopter.
2)      Geen basgitaar maar ze spelen twee ‘normale’ gitaristen.
3)      Geen compleet drumstel maar staand raggen op een floortom, snaredrum en crashbekken.

Goed, door naar waar wat ik wilde doen: recenseren van het album: I Don’t Understand Them All. Wát een plaat. Je vliegt er werkelijk doorheen! Elf nummers met allemaal een geweldig goede sound.

trauma1

Het eerste nummer ‘Alone’ is een fijne start, je voelt je meteen niet alleen. Hallo wij zijn traumahelikopter lijken ze wel te zeggen. We kunnen dit, dit en dit. Vervolgens wordt het gaspedaal ingedrukt om ‘Last Night I Dreamed I Killed Myself’, ‘You’ en ‘Always Being Followed’ te spelen. Mijn god, daar zit toch meer dan garagerock in, punky invloeden tot en met!
Om dan plots te verassen met een semi ballade: ‘These Days’. Een gevoelige kant hebben de boys uit Groningen dus ook! Mijn absolute favoriete nummer is ‘Every Time I Close My Eyes’: medodie, goede sound, geinige tekst… Het klopt!
Het langst durende nummer mét langste titel is: I Don’t Wanna Spend The Rest Of Time With You, goeiemorgen. Iets rustiger maar wel een goede opbouw, het blijft lekker in je hoofd hangen.
Het nummer ‘No Hope’ is echt zo’n nummer dat overal gedraaid kan worden, het klopt aan alle kanten. Het ritme, het deuntje, de rust, de muzikaliteit, de zang en de tekst.
Om even een leuk verschil aan te kaarten, laatste twee nummers. ‘Shithole In C’ en ‘Wandering Around’: de eerste knalt je helemaal kapot en weet je wellicht even niet meer wat voor en achter is maar als je dan de afsluiter hoort: de rust, de kalmte maar uiteindelijk tóch de venijnigheid in de zang en stiekeme gitaar. Zo weet je ook dat traumahelikopter meer is dan alleen maar gaan met die banaan: I Don’t Understand Them All.

Dit is een plaat dat je gewoonweg vaker opzet, op repeat zet en anderen wilt aansmeren (positief bedoel). Ik weet dat ik er wellicht wat laat me kom, maar zolang de CD’s niet op zijn blijf ik ze promoten! Laat je verassen, laat je overtuigen!

Vorig artikelPalio SuperSpeed Donkey – Obi-One
Volgend artikelNavarone – Smash ’n Grab It

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in