Muziek kan veel betekenen voor de mensheid.
Het is vaak een houvast, het zorgt ervoor dat mensen dichter komen. Teksten zijn belangrijk evenals hoe dit dan ook wordt overgebracht.

Tourist @ Paaspop

Tourist LeMC is een Belgische troubadour, een man die kleinkunst prachtig verwoord. Natuurlijk in zijn eigen Antwerpse dialect. Het zorgt voor een mooie verwoording, het is anders… het is uniek! Verder is het een toffe mix van hiphop en folk invloeden maar dan in prachtige pakketjes tekst.
Hij heeft kijkende naar Nederland zeker raakvlakken met Typhoon maar ook met Diggy Dex. Diggy Dex heeft in Nederland nu al een aantal keer nummers gemaakt nadat er in de wereld zeer ingrijpende gebeurtenissen hebben plaatsgevonden.
Maar die vergelijkingen maken nu niet veel uit. Ik ben van mening dat muziek veel kan brengen. Vreugde, verdriet, gevoelens…. Artiesten maken niet zomaar muziek. Ik heb het dan ook echt over artiesten, mensen die liefde voor het vak hebben. Mensen zoals Johannes Faes, zoals Tourist LeMC echt heet, zorgen ervoor dat mensen luisteren naar teksten en kippenvel bezorgen. Het brengt extra kracht met zich mee.

Na de aanslagen in Brussel kreeg het nummer van Tourist een extra betekenis en werd dus muziek een helpende hand. 23 maart zal bij heel veel mensen een dag zijn die lang zal heugen. Helaas.
Laten we nogmaals goed luisteren naar de tekst. Het staat niet voor niets in mijn rubriekje ‘Must Listen’.

Vorig artikelRoyal Blood – Where Are You Now?
Volgend artikelPostcards From Mars – Growth

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in