Het is niet geheel toevallig dat ik nu een stukje typ over katten. Ofja, over muziek en katten. In de titel, in de naam… Sinds vrijdag (9 juni red.) heb ik samen met mijn lieve vriendin een kitten. Een Britse kort/langhaar. Een echte duivel, gek in z’n lieve koppie maar ook super aanhankelijk! Dus dan is de volgende stap makkelijk: een TOP5 maken met tracks over katten. Terwijl ik dit allemaal typ zit onze James, zijn naam, geregeld op mijn toetsenbord omdat hij weer eens een ADHD aanval heeft.
Prachtig beest!
Check hieronder mijn nummers welke ik spontaan in gedachte had.

1) The Cat Empire – Brighter Than Gold.
The-Cat-Empire1 (Mobile)Een band uit Australië bestaande uit zes leden. Door het nummer Brighte Than Gold enorm doorgebroken in Nederland. Door deze hit stonden ze ook in de toenmalige HMH en hebben ze op Lowlands gestaan. Tot nu toe was het een one hit wonder want hun tweede single is niks geworden. Toch is het een bandje wat geliefd is in Nederland want ze komen geregeld terug naar ons! Daarbij is dit echt eentje die in je hoofd blijft hangen. Wedden?

2) Tom Jones – What’s New Pussycat?
De kans is groot dat we Tom Jones het beste kennen van de grote hit ‘Sex Bomb’. Maar deze man, wiens echte naam Thomas John Woodward is, heeft eigenlijk véél meer gedaan dan die grote hit! De mix van zoveel verschillende stijlen muziek maakte hem geliefd. Deze track is eigenlijk een van zijn eerste nummers. Om precies te zijn in 1965. Het is een soundtrack van de gelijknamige film. Al op de link geduwd? Doen!

3) Cat Stevens – Morning Has Broken.
cat stevensCat Stevens, is een man van Grieks-Cypriotische afkomst en vandaar ook de naam Stephen Demetre Georgiou, die voornamelijk in de jaren 70 hits heeft geproduceerd. Zeker het nummer dat ik benoem: Morning Has Broken is een topnummer geworden. Het zijn voornamelijk folkrock nummers wat deze excentrieke man heeft gemaakt. Wellicht kennen veel mensen deze track voornamelijk van de reclame van de zeehondjes, Pieterburen.

4) Atomic Kitten – Whole Again.
atomic kittenWie kent deze meiden niet meer? Drie meiden die in de jaren 2000 vele hits hebben gescoord; het waren Natasha, Kerry en Liz. Niet alleen Whole Again maar ook zeker covers zoals Etarnal Flame of anders wel The Tide Is High. Deze covers waren waarschijnlijk hun grootste succes… Oei Oei….! Nee, het was absoluut niet mijn muziek maar och, het hoort toch weldegelijk in deze top vijf hoor. Een echte katten naam!

5) The Cats – Sure He’s A Cat.
The CatsNou, een dubbele! The Cats kennen hopelijk veel mensen nog wel. Nederlandse roots, uit Volendam om precies te zijn. De jaren 60 was het terrein van de vijf mannen uit het Noorden. Ze werden ook wel vaker gekscherend vergeleken met The Beatles. Door The Cats is ook de term ‘palingsound’ ontstaan! De dramatiek in de stem en de hele productie erom kenmerkte dat. Zo leer je nog eens wat he…. Anyway, muziek!

Vorig artikelThe Wanderer – Finally Home
Volgend artikelDan Croll – Bad Boy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in