Tobias Jesso Jr.Hoe goed ben je als je als muziek luisteraar je helemaal kan wanen in de jaren 60/70 terwijl het gewoon 2015 is??
Juist ja, heel erg goed! Over wie heb ik het dan? Ik heb het over Tobias Jesso Jr.
Ik neem aan dat niet bij iedereen dan een belletje gaat rinkelen en bij mij ook in eerste instantie niet. Daarom vertel ik wat meer over dit opkomend fenomeen die vorige week erg veel furore heeft gemaakt op het SXSW festival (South by Southwest).

Het is een Canadese jongeman van 29 jaar. Op jonge leeftijd vertrok hij naar L.A. om het te maken in de muziekwereld. Hij wilde hits gaan schrijven voor anderen. Het lukte zoals zoveel anderen niet om door te breken en ging terug naar Vancouver. Daar was hij nodig om voor zijn moeder te zorgen en zodoende leerde hij piano spelen.
Door zijn Hollywood ervaring ging het schrijven weer beter en sloeg dit wel aan! Zijn ‘simpele’ teksten komen door de puurheid alleen maar harder binnen! Met hulp van goede producers komen zijn songs tot uiting en werd de CD ‘Goon’ geboren.
Het zijn bijna allemaal pure liedjes die gaan over het ‘falen’ in de liefde. De teksten zijn heel erg goedkoop maar hij brengt dit allemaal heel erg overtuigend over zodat je zijn woorden ook gewoonweg gelooft!!

Natuurlijk worden er vergelijkingen getrokken. Zoals ik zeg, je komt meteen in de jaren 60/70 terecht en zodoende denk je aan grote zangers zoals John Lennon en Billy Joel. De puurheid en eerlijkheid die Tobias Jesso Jr. overbrengt in zijn songs, met zijn eigen levenservaring, is bewonderenswaardig te noemen. Hij heeft op zijn 29e een CD gemaakt dat komt uit zijn eigen hart en dat verhaal zal vele harten veroveren…. en terecht!!

Vorig artikelWhilk & Misky – Clap Your Hands
Volgend artikelLucas Hamming – The Perv In Perfection

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in