1. Mijn wenkbrauwen fronsten…

Hopelijk bij jullie de eerste instantie ook. Het is dus een samenwerking tussen rapper Tinie Tempah en Britrocker Jake Bugg. Wie dat zag aankomen mag met de loterij gaan meespelen want dit is toch wel redelijk uniek te noemen.
Zeker ook hoe het klinkt. Vertrouwd maar ook met tikkeltjes HUH?

Tinie Tempah kennen we sowieso van andere tracks zoals ‘Girls Like’ ft Zara Larson en ook ‘Not Letting Go’ ft Jess Glyne. Nu dus een hele andere samenwerking. Jake Bugg is de naam en deze jonge Brit kennen we natuurlijk oa van ‘Lightning Bolt’ en ‘What Doesn’t Kill You’.
Deze track begint echt heel puur met Jake op gitaar, mocht je het horen op de radio en geen idee hebben dat het er ook hiphop in zou zitten schrikt wellicht na zo’n 20 seconden. Ofja, schrikken is een groot woord. Het is nette hiphop van Tinie Tempah wiens echte naam Patrick Chukwuem Okogwu Jr. is. Krachtig, energiek en een verhaal.
Het steeds rustige terugkomende refrein van Jake Bugg is dus ook een schot in de roos. Het past bijelkaar en versterkt alleen maar. Daarbij is het muzikaal ook tof. Met strijkers, piano en een soort achtergrond zang is het absoluut geen standaard nummer.

Tijd om je even te laten verrassen. Welgeteld 3:14 minuten…. Te doen lijkt mij!

Vorig artikelJack White – Battle Cry
Volgend artikelIron Maiden – Run To The Hills

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in