Toepasselijk.

Tim Knol heeft deze track op 24 december uitgebracht. Dat is zoals ik in mijn header aangeef, toepasselijk. De sfeer, de gedachte is mooi. Over een maand, in januari dus, zal Tim Knol zijn nieuwe album uitbrengen. In een promotiemail verteld hij een beetje over het ontstaan van zijn nieuwe album, de meest interessante stukken heb ik eruit geplukt:
‘Cut The Wire’ is een liedjesplaat pur sang waarbij de spontaniteit van zijn garage/powerpop-groep The Miseries doorsijpelt. Tim nam de liedjes op in een periode van anderhalf jaar met vaste kompaan en producer Anne Soldaat. Op’ Cut The Wire’ is Tims persoonlijke vingerafdruk veel “bewuster” op de liedjes aanwezig dan voorheen. In 2014 maakte hij een plaat met garagepop-kliek The Miseries, wat niet alleen “veel lol” opleverde; er ging ook een lampje branden bij Tim. Door het ongedwongen spelplezier en de onderlinge camaraderie met zijn bandmaatjes verdwenen bij hem veel creatieve remmingen. Hij vond met The Miseries eindelijk een acceptabel antwoord op die prangende vraag van zijn eerste hit Sam: Rock ’n’ roll betekent het omarmen van persoonlijke vrijheid, zonder belemmering van angst of vertwijfeling.
Tim Knol weet het: hij heeft zijn plek in de zon gehad. Hij tuurt nu de vlakte in met opgeheven hoofd. Zijn visie is haarscherp. Die sweet melodies van hem blijven immer uit de aarde schieten.

‘Song For Grandma’ is zoals in het laatste gedeelte staat: het omarmen van persoonlijke vrijheid. De puurheid wat hij hierin laat horen is echt heel mooi. Daarbij is dit een hele prachtige live opname met een bugel en trombone speler. Tim speelt zelf op de piano en je voelt zijn emotie in zijn stem. Natuurlijk kun je het niet vergelijken met zijn eerdere werk maar het is en blijft typisch Tim Knol. Zijn stem is herkenbaar en goed.
Ik ben benieuwd hoe het gehele album zal gaan klinken want als ik het vergelijk met zijn eerder uitgebrachte track, ‘Sweet Melodies’, is het toch weer wat anders! Wellicht heeft dat ook te maken met deze ‘eenvoudige’ uitvoering zonder bombast maar eigenlijk klinkt bij Tim Knol alles wel!

Genoeg erover. Muziek!

Vorig artikelJaarlijst 2017
Volgend artikelPopronde Throwback: Nanne van der Linden (JAGD)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in