Wennen ennnnn raak!

Ondertussen mag ik wel zeggen dat het traditiegetrouw is: Conjo Vergeer, meneer Nederklinker, vertelt iedere laatste dag van de maand over zijn meegemaakte avonturen van diezelfde maand. In maart is hij naar de EP release gegaan van Tiger Pilots. Eerlijk? Ik kende ze niet, waarvoor sorry. Maar dat is het geluk… nu wél! ‘Even If’ werd gepresenteerd in de Sugarfactory en naar het schijnt was het bommetje vol. Chapeau. Dit Amsterdamse vijftal bestaande uit Derk Zegwaard, Ramón van Geytenbeek, Ludwin Schouten, Richard Lagerweij & Lukas Veldman, maakte bombastische indierock. Dát kan wel eens in menig straatje passen. Luisteren dus.

Het begint donker, hoog ritme en je weet dat er iets komt maar niet wat. Dan meer gitaarwerk en drums die nét wat voller aanslaan en een rustige ‘ah aaaaah’. We mogen! Misschien is het even wennen wat je hoort, dat had ik wel. De stem van Ramón van Geytenbeek is uniek. Het past heel erg goed bij de sound maar je verwacht het op een of andere manier niet. Het is uitbundig, het is energiek, het is goed. Wat ook opvallend is, is dat ik op een gegeven moment denk dat ik bij een tussenstuk zit waar de gehele tijd ook hetzelfde zinnetje wordt herhaald. Uiteindelijk blijft dit zeer spannend door gaan tot het einde. Ik had een spetterend einde verwacht maar dit is niet het geval! Juist dáárom vind ik het nummer nóg beter. Niet doen wat er wellicht verwacht wordt maar het spannend uit laten kabbelen.
Nu het nummer afgelopen is, denk ik aan The National. Niet slecht lijkt mij zo…

Groots, donker, meeslepend. Tiger Pilots.

Vorig artikelJanne Schra – Lights
Volgend artikelLeon Bridges – Bad Bad News

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in