the-xx-mobile

Eerlijk? Ik hoorde dit nummer en wist niet echt wat ik ervan moest denken.. Misschien lag het aan het tijdstip, aan mijn humeur of gewoon dat het even niet klikte tussen The xx en mij..
Pas toen het nummer twee, drie keer in mijn koppie terecht kwam begon er iets bij mij te dagen!
Het is een track welke wel past binnen The xx. Interessant, uitdagend en zeker eentje welke een grote hit potentie heeft. Indie invloeden, elektronische klanken en natuurlijk de te gekke opbouw. De afwisseling van zang tussen Romy en Oliver is goed in elkaar gezet maar we mogen natuurlijk de productie van Jamie Smith oftewel Jamie xx niet vergeten!

Dan hebben we dus de hoofdrolspeler al genoemd: Romy Madley Croft, Oliver Sim en Jamie Smith. Dit drietal is al sinds 2005 een hele toffe Britse band welke toch niet de bekendheid heeft zoals bijvoorbeeld de Editors. Ander genre, correct. Maar dan nog. Het heeft nu ook zo’n vier jaar geduurd voordat er nieuw werk gedropt is. In 2009 kwam er allereerst xx”, in 2012 vervolgens ‘Coexist’ en op 13 januari 2017 zal het derde album uitkomen getiteld ‘I See You’.
Jamie xx is trouwens de meest bekende van de drie. Heeft zeer veel eigen werk uitgebracht of remixes gemaakt met andere artiesten zoals Adele, Florence & The Machine en Alicia Keys.

Maar daar hebben we het verder niet over. Tijd om die toch wel hele vette track van The xx te gaan beluisteren!

Vorig artikelThe Lumineers – Sleep On The Floor
Volgend artikelVANT – Peace & Love

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in