HOE FIJN IS DIT?

Het duurt eventjes maar dan heb je ook wat! The War On Drugs is terug en HOE! Afgelopen zaterdag (22 april red.) hebben ze deze single speciaal op een 12″ uitgebracht. Natuurlijk slim, want afgelopen zaterdag was het Record Store Day, dé dag voor platen… dé dag om de muziek extra in het zonnetje te zetten!

‘Thinking Of A Place’ is weer typisch The War On Drugs. Een track van dik 11 minuten, het dromerige spat ervan af en de stem van zanger Adam Granduciel is weer zo meeslepend als altijd.
Alleen al de intro; lekker sluimerend en vervolgens doe je je ogen dicht en ga met de band mee op avontuur. Een soort roadtrip desnoods waar je op de achtergrond een ondergaande zon hebt. De weg is eindeloos maar dat maakt helemaal niets uit met deze track door de speakers.
Het gitaarwerk is zoals altijd weer grandioos en dat is samen met de speciale zang van Adam toch wel de specialiteit van deze Amerikaanse band.

Dit eigenlijk eerste wapenfeit na het uiterst succesvolle ‘Lost In A Dream’ album mag mijns inziens gezien worden als een schot in de roos. ‘Under The Pressure’ was destijds hét nummer en ook zo’n lange meeslepende geweldige track.
Over het nieuwe album is eigenlijk nog niets bekend maar dat zal hopelijk niet te lang meer duren voordat de heren daar iets over laten weten!
Voor nu, gewoon heel erg fijn, ‘Thinking Of A Place’.

https://vimeo.com/213900454

Vorig artikelOp pad met Nachtschade
Volgend artikelAKA Block ft. LO – Catastrophic

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in