Afgelopen weekend had ik lekker mijn boodschapjes gedaan en daar hoort ook sowieso mijn bezoekje aan de Music Machine bij. Waar ik sowieso voor ging was Royal Blood (hierover komt later een recensie) en toen wilde ik toch nog wel iets extra’s hebben. Gewoon, omdat het kan!
Behulpzaam zoals altijd werd The War On Drugs mij aangeraden. Na even te hebben geluisterd was ik overtuigd, nu jullie nog!
The War On Drugs is een Amerikaanse band uit Philadelphia. Ze bestaan ondertussen toch al aardig wat jaartjes, sinds 2005. Het is een groep dat ondertussen al flink at mutaties heeft gehad in de samenstelling van de band. Om een voorbeeld te geven, ze hebben in al die jaren al drie verschillende drummers gehad! In 2011 was de echte doorbraak en konden ze vanwege goede kritieken op de CD Slave Ambiënt ook een tournee plannen en uitvoeren.
Nu hebben ze in maart hun derde CD uitgebracht en deze is zeer zeker de moeite waard om te luisteren!! Om maar te beginnen met de tijdsduur van de CD. Er staan 10 nummers op maar de plaat duurt ook iets meer dan een uur! Dat is in deze tijd eigenlijk wel uniek te noemen.
Verder beginnen ze met twee nummers die waarschijnlijk ook wel het meest bekend voorkomen: Under The Pressure en Red Eyes. Het is muziek waar je in kan kruipen en in een andere wereld terecht kan komen. Het geeft je heel erg veel energie tegelijkertijd. De teksten hebben een gevoelskant en energiekant. Eigenlijk door dit kom je terecht bij emotie. Dat is voornamelijk in het nummer …. te merken vind ik persoonlijk.
Zanger Adam Granduciel is een echte frontman en zorgt ervoor dat alles klopt.
Het is moeilijk om meer te vertellen over deze CD dus eigenlijk moet ik zeggen tegen jullie: Ga dit luisteren! Het heeft ”iets”’. Met ”iets” bedoel ik dus ”alles”.

Vorig artikelSigma & Paloma Faith – Changing
Volgend artikelRoyal Blood – Royal Blood

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in