WOW.

Tjonge, wat ben ik blij dat ik deze man al een hele lange tijd volg/beluister/liefheb. Muziek maken is één, muziek overbrengen is twee. The Wanderer, oftewel Nikos Frangiskatos, staat zéér hoog op mijn lijst van geweldige artiesten die muziek maken met een boodschap, met een verhaal, met een eigen verhaal. Maar dat eigen verhaal kan doordat het heel persoonlijk is, eigenlijk ook voor veel anderen gelden. Muziek is uiteindelijk universeel en iedereen kan zijn eigen invulling geven. Zijn laatste track ‘We’re All Going Home’ heeft ontzettend veel mensen bereikt en het zou mij niet verbazen dat dit ook gaat gebeuren met het nummer ‘Walls’.

Soms hoef je zelf niet het wiel opnieuw uit te vinden. Soms zetten artiesten zelf al een heel mooi, duidelijk en eerlijk stuk online waar het nummer over gaat, Dat heeft The Wanderer ook gedaan.
Het liedje is in z’n kern een ode aan mijn muren. Ik heb juist door die gevangenschap waarde kunnen geven aan de betekenis van vrijheid.’ 
Zoals gezegd, hij brengt muziek over. Het nummer begint heel rustig, heel puur en open. De stem is helder maar heeft ook nét iets anders dan menig zanger. Halverwege het nummer komt er ook wat meer muzikaliteit en energie in. Je voelt de passie, de urgentie. Maar ach, weet je. eigenlijk moet je dit nummer gewoonweg direct luisteren en het voelen.

Doen.

Vorig artikelINU INU – Cubed
Volgend artikelDaniel Cane – Shackles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in