Go with the flow

The Strypes ben ik uit m’n oog verloren als ik eerlijk ben. Het zijn nog steeds verdomd jonge jongens maar toen ik ze leerde kennen waren het oprecht broekies. Deze Ierse jongens komen uit het geboortejaar 1995/96 en hebben destijds in 2013 ‘Snapshot’ uitgebracht. Daarop stonden echt geweldige tracks en was het echt fijne bluesrock! Nummers zoals ‘Blue Collar Jane’ en ‘You Can’t Judge a Book by the Cover’ waren toen wellicht de meest bekende tracks maar het kan ook best dat The Strypes je niets zegt.

Dan maak je nu kennis! Het zijn dus Ierse jongens, 4 om precies te zijn: Ross Farrelly op zang, Josh McClorey speelt op gitaar, Pete O’Hanlon is bassist & Evan Walsh op drums.
Na dat album in 2013 kwam 2 jaar later al een tweede uit; ‘Little Victories’. Zoals al aangegeven, ik heb deze niet echt meegekregen. Qua stijl was er weldegelijk iets veranderd naar het schijnt. Er werden daar meer en grotere gitaren in gebruikt. Dat laatste is nu weer omgegooid.
Het komende album ‘Spitting Image’ is geproduceerd door Ethan Johns, bekend van Tom Jones, Paul McCartney, The Vaccines, Laura Marling. Qua sound wilden ze eigenlijk terug naar de roots, het is een echte bluesrock sound. Je proeft de invloed van The Rolling Stones uit de beginjaren. Alleen een mondharmonica en wat gitaar. Echt een klassieke bluessound!

Tijd gewoon om te luisteren naar deze jonge talenten. Let’s go!!

Vorig artikelPALMSY – Lost In A Carboard Box
Volgend artikelBroken Brass Ensemble – Astonishing Tales from Beyond the Brass Dimension

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in