Nieuw zijn ze zeer zeker niet!

Voor wie The Shins niet kent…. Ze gaan al een hele poos terug! Denk maar aan een jaartje of 20. Maar aan de andere kant bestaan ze pas een jaar. Huh?
Het draait eigenlijk om James Mercer. Hij is de absolute oprichter van deze band uit Amerika. Uit Alburquerque om precies te zijn. Nadat ze in 1996 zijn begonnen als band heeft het toch zo’n vijf jaar geduurd voordat er een heel album uit kwam. Het was eerst lekker spelen en wat kleine releases doen. ‘Oh,Inverted World’ was de binnenkomer. Twee jaar later, in 2003, was het tijd voor ‘Chutes Too Narrow’. Na een stop van 4 jaar kwam ‘Wincing The Night Away’ uit. In die tussentijd zijn er heel wat veranderingen geweest binnen de band zelf. Op James Mercer als zanger en gitarist na was Jesse Sandoval, de drummer, de enige man van de originele bezetting. Maar twee jaar later toen album #4 uitkwam was Jesse ook weg. ‘Port Of Morrow’ was dus een album met een gezelschap welke nog niet lang samenspeelden. Oké, keyboard/bassist Martin Crandall was wellicht nog ervaren te noemen.

Ja, je las het goed. Was. Sinds afgelopen jaar is de band eigenlijk helemaal vernieuwd. The Shins bestaat nu alleen nog uit James Mercer als frontman en daaromheen staan nu Yuuki Matthews, Mark Watrous, Jon Sortland & Patti King. De sound is ook wel wat veranderd daardoor. Het is nog altijd indie, beetje dreampop maar alles is wat opnieuw uitgevonden.
Ondertussen hebben ze wel een album uitgebracht, ‘Heatworms’ is in januari van dit jaar uitgebracht en daarop staat ook dit nummer; ‘Name For You’. Het is vrolijk en past dus heel erg goed bij het weer van nu. Zon!
Ik denk dat de vergelijking met The Beatles en The Beach Boys wel op gaat.

Vorig artikelThe Kills – Whirling Eye
Volgend artikelJack and the Weatherman – Till The Sun Comes Up

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in