the-shins

Ik had of een andere manier het idee dat het een Nederlandse band was. Soms is verwarring fijn want je wilt dan meteen luisteren naar die nieuwe track.
Maar even wat informatie over de band. The Shins is een Amerikaanse band komende uit Albuquerque in New Mexico bestaande uit zanger/gitarist James Mercer, toetsenist Richard Swift, bassist Yuuki Matthews, gitarist Mark Watrous en dan is er ook nog drummer Joe Plummer. Er zijn echt heel wat veranderingen in de samenstelling geweest maar afterall is James Mercer de grote initiator van het geheel en zeker na 2011 is er iets nieuws, moois ontstaan!
Qua genre kun je de band indelen in het indierock gedeelte maar er zijn veel invloeden van pop, alternative en country in de nummers te horen.

In Nederland is vooral het nummer New Slang bekend: het wordt al enkele jaren gebruikt in radio- en tv-commercials van de Rijksoverheid om burgers te informeren over de verkiezingen. Kans is ook groot dat het een ‘ohja’ is als je het hoort!
Maar het gaat over deze nieuwe ‘Dead Alive’. Lekker easy listening maar dan volop indie invloeden zoals gebruikelijk. Ook die country feeling komt terug. Verder is het zo lekker om naar te luisteren en zeker in de ochtenden. Dan val je bijna weer in slaap. Maar dat zou eigenlijk niet netjes zijn, ik bedoel het heel goed!

Zeker een Must Listen, veel luisterplezier!

Vorig artikelDrive Like Maria
Volgend artikelAction Bronson & Dan Auerbach ft. Mark Ronson – Standing In The Rain

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in