EIN-DE-LOOS.
Dat is wat ik gewoon kan doen met deze track. Eindeloos luisteren.

Het verveeld werkelijk geen enkele seconde. Zo goed!
The Rolling Stones hebben denk ik wel vriend en vijand verrast. Natuurlijk werd er door de echte fans nooit en te nimmer getwijfeld maar de eerlijke muziekliefhebber (waaronder ikzelf) had toch soms wel wat vraagtekens gezet bij het spelen van de rock helden. Rock helden ja, dat zijn ze ook.
Maar live vond ik het allemaal heel matig (kwalitatief gezien) en als ik dat vergelijk met leeftijdsgenoten zoals The Golden Earring is er maar eentje waarvoor IK kies.

Maargoed, ze hebben nu wel iets neergezet waar je niet omheen kan. Back to the roots. Back to the blues. Back to where they belong.
Ik heb het al eerder gehad over ‘Just Your Fool’ maar die kan niet tegen deze ‘Ride ‘Em On Down’ op. Het is bekend dat de mannen blues nummers hebben gecoverd. Lekker afgezaagd klinkt dat maar mensen het is goed!
Deze versie is eigenlijk van Eddy Taylor en stamt uit 1955. Maar het is echt een track waar je verslaafd aan raakt, zonder twijfel.

Het leuke is dat niemand dit succes had verwacht. Ook de distributeuren niet. Het album ‘Blue & Lonesome’ was binnen no time uitverkocht en werkelijk NERGENS meer te verkrijgen…
Onverwacht? Ja. Knap? Ja.

The Rolling Stones zijn nog steeds anno 2016 hot and happening. Chapeau!

Vorig artikelPopronde Throwback: Michiel Claessen (Storksky)
Volgend artikelPopronde Throwback: Tim Dawn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in