Goedemaandag!

The Pigeon Detectives is een indie rock band uit Rothwell, Leeds. Ze bestaan uit vijf heren; Matt Bowman is de zanger, Oliver Main op gitaar, Ryan Wilson ook op gitaar, Dave Best speelt op de bas en Jimmi Naylor is de drummer van het geheel.
Ze bestaan sinds 2004 en 2 jaar later hebben ze meer furore gemaakt op het Leeds and Reading festival. Ze werden onmiddellijk genoemd als band welke volgend jaar op main stage zou moeten staan. Dat gebeurde overigens ook.
Maar ook in datzelfde jaar, 2007, kwam hun debuutalbum uit getiteld ‘Wait For Me’. Met dat album stonden ze ook in het voorprogramma van de Kaiser Chiefs in hun UK-tour. Ook dat zorgde voor meer aandacht!
Na dat debuutalbum brachten ze al een jaar later ‘Emergency’ uit. Dat zorgde voor optredens op Glastonbury, T in the Park en V Festival. Dat is niet niks! In 2011 kwam het derde album ‘Up, Guards And At Em’!’ en weer twee jaar later ‘We Met At Sea’. Voornamelijk door dat laatste album kwamen ze veel in Oost-Europa te spelen.

Maar terug naar de basis, terug naar nu. Ik kende deze band oprecht niet dus het was wel een hele fijne kennismaking! Het heeft meerdere aspecten wat ik tof vind. Het indie geluid natuurlijk, het vertellende verhaal vanuit Matt Bowman maar ook het dromerige wat in het geheel zit. Het klinkt gewoon heel erg vertrouwd en dat is knap als je een band dus niet kent!
‘Enemy Lines’ staat op het pas uitgebrachte vijfde studioalbum van deze band. ‘Broken Glances’ is op 24 februari uitgebracht. Ik kan me voorstellen dat de live shows enorm energiek zijn want daar hebben de tracks zeer zeker de intentie voor. De rust de erin komt om vervolgens weer te knallen.

Lekker op de maandag maar ook zeer zeker voor de rest van de week!

Vorig artikelRoosevelt – Moving On
Volgend artikelPortugal. The Man – Feel It Still

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in