Het heeft wel iets aparts….

The National heeft weer van zich laten horen! Nadat het toch een hele poos is stil geweest rond deze Amerikaanse rockband. In 2013 was hun laatste wapenfeit, het album ‘Trouble Will Find Me’ maar nu is dan daar toch echt iets nieuws! Oke, er moet worden gezegd dat er tussendoor een Grateful Dead eerbetoon was en andere projecten waaronder ook het Planetarium album wat Sufjan Steven samen met gitarist van The National, Bryce Dessner heeft gemaakt. Maarrrrrr, het gaat nu simpelweg om The National zelf!

De nieuwe track is getiteld ‘The System Only Dreams in Total Darkness’. Een naam al waar je U tegen zegt. Verder is ook al bekend geworden dat het album, wat op 8 september zal uitkomen, ‘Sleep Well Beast’ gaat heten.
Het nummer zelf is wel The National te noemen alhoewel het ook weer iets nieuws heeft. Het begint met een apart koortje om vervolgens een stevig piano klank in combinatie met een raggende gitaar te laten horen. Toch is het onmiddellijk vertrouwd als je die stem van frontman Matt Berninger hoort. Het kabbelt heel erg fijn voort zonder dat het saai wordt of zal worden!
Maar je mag ook kritisch zijn. de echte The National fan kan zeggen dat het allemaal toch wat minder melancholisch is dan weleer.

Maargoed.. Wie weet komt dat wel allemaal nog in het vervolg! Voor nu gaan we voor die nieuwe track!

Vorig artikelKitty Kitty Tuna – High Hopes
Volgend artikelWinston Surfshirt – Ali D

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in