WAUW!

Zonder twijfel een van de betere nummers van het moment! Maar dan moet ik eigenlijk ook zeggen; een van de betere bands van het moment. The National. Ze hebben echt pas hun album uitgebracht en dat is in zijn geheel wel een voltreffer. Een tijd geleden heeft op CamielMusic ook al het nummer ‘The System Only Dreams in Total Darkness’ gestaan. Dat is anders. In 2013 was hun laatste wapenfeit maar dus nu het album ‘Sleep Well Beast’.

‘Day I Day’ is een nummer wat een opbouw heeft. Rustig begin, koortje erin, drums en dan die gitaarriff waar je U tegen zegt! Als dan rustig de stem van frontman Matt Berninger erbij komt is het al smullen. Natuurlijk vertellend, wat dromerig, meeslepend wordt je meegenomen in een verhaal. Het refrein is ook duidelijk en dan is het uiteraard ook weer tijd voor die hele fijne riff (die me overigens ergens bekend van voorkomt!).
Er is eigenlijk niets te klagen… Tekstueel sterk, muzikaal helemaal top en en ook een soort van boodschap erbij. Muziek hoe het hoort te zijn. Ondanks dat het waarschijnlijk geen supergrote hit zal worden of een stadiontrack is dit wel eentje die blijft hangen en vele mensen euforisch zal maken!

Nou, ik ben het al. Dat is duidelijk. Geniet.

Vorig artikelBarns Courtney – Kicks
Volgend artikelKraak & Smaak ft. IVAR – Scorched

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in